1 liter
0,5 liter fekete tea
3-4 szelet friss gyömbér
5 szem szegfűbors
3 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
0,5 liter frissen facsart narancslé
fél citrom leve
5 dkg méz
1 vaníliarúd
0,25 dl rum
A teát egy lábosban felmelegítjük. Beleszórjuk a fűszereket: szegfűborsot, szegfűszeget, egy egész rúd fahéjat, és a gyömbérszeleteket.
Végül vaníliarúd kikapart magját és a rudat is belerakjuk a forró teába. Negyed órát hagyjuk ázni a fűszereket a forró italban.
Hozzáadjuk a frissen facsart narancslevet, a fél citrom levét és a mézet. Felforrósítjuk.
Belekeverjük a rumot.
Tálaláskor a poharat díszítsük barna cukorral és narancskarikával.
Forraljuk fel a vizet. Tegyük bele a cukrot, gyömbért és a reszelt citromhéjat. Főzzük 15 percig, néha keverjük meg közben. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a 2 citrom levét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz alapanyagokat levesfőző gépbe tesszük, max jelzésig megtöltjük vízzel, és krémleves programon elindítjuk a gépet. Amikor lejár a program, magtej szűrővel egy üvegbe szűrjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dióbelet a fűszerekkel egy befőttes üvegbe tesszük, felöntjük a tisztaszesszel, és lezárjuk 45 napra. Ekkor felnyitjuk, összeöntjük a cukorsziruppal, és újabb 25 napra lezárjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes