1 liter
0,5 liter fekete tea
3-4 szelet friss gyömbér
5 szem szegfűbors
3 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
0,5 liter frissen facsart narancslé
fél citrom leve
5 dkg méz
1 vaníliarúd
0,25 dl rum
A teát egy lábosban felmelegítjük. Beleszórjuk a fűszereket: szegfűborsot, szegfűszeget, egy egész rúd fahéjat, és a gyömbérszeleteket.
Végül vaníliarúd kikapart magját és a rudat is belerakjuk a forró teába. Negyed órát hagyjuk ázni a fűszereket a forró italban.
Hozzáadjuk a frissen facsart narancslevet, a fél citrom levét és a mézet. Felforrósítjuk.
Belekeverjük a rumot.
Tálaláskor a poharat díszítsük barna cukorral és narancskarikával.
Mosd meg a hozzávalókat, vágd kis darabokra, majd a mézzel együtt tedd turmixgépbe. Mixeld össze alaposan, majd öntsd zárható üvegbe és tartsd a hűtőben. Használata: Fogyassz...
Elkészítési idő: 3 perc2 dl darált mákot(kóstold meg először,mert ha dohos,keserű lesz a tejed is!) forrázz le 4 dl (kevesebbel intenzívebb,többel lágyabb íze lesz!)vízzel,majd merülő mixerrel 1-2 percig...
Elkészítési idő: