menu

Családireceptkönyv.hu

Farsangi narancspuncs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 liter
0,5 liter fekete tea
3-4 szelet friss gyömbér
5 szem szegfűbors
3 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
0,5 liter frissen facsart narancslé
fél citrom leve
5 dkg méz
1 vaníliarúd
0,25 dl rum

Elkészítés:


A teát egy lábosban felmelegítjük. Beleszórjuk a fűszereket: szegfűborsot, szegfűszeget, egy egész rúd fahéjat, és a gyömbérszeleteket.
Végül vaníliarúd kikapart magját és a rudat is belerakjuk a forró teába. Negyed órát hagyjuk ázni a fűszereket a forró italban.
Hozzáadjuk a frissen facsart narancslevet, a fél citrom levét és a mézet. Felforrósítjuk.
Belekeverjük a rumot.
Tálaláskor a poharat díszítsük barna cukorral és narancskarikával.

Farsangi narancspuncs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás-zabpelyhes turmix
Almás-zabpelyhes turmix

A zabpelyhet a mézes tejben pár perc alatt puhára főzzük. Az alma magházát kivágjuk, és héjastul nagyobb darabokra vágjuk, lecsöpögtetjük citromlével, turmixba tesszük. Hozzáadju...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gonda
Rumpuncs - sk
Rumpuncs - sk

link

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Chilis gyömbéres forró csoki
Chilis gyömbéres forró csoki

A tejben elkeverjük a mézet, a vaníliakivonatot és a fűszereket. Felforraljuk, majd felolvasztjuk benne a csokoládét. Poharakba töltjük, a cukorral felvert tejszínhabbal díszítjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dani
Likör vörösborból
Likör vörösborból

A vörösbort összekeverünk a cukorból főzött kihűlt szörppel és a szesszel. Üvegbe töltve 3 hétig állni hagyjuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk