Családireceptkönyv.hu

Farsangi narancspuncs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 liter
0,5 liter fekete tea
3-4 szelet friss gyömbér
5 szem szegfűbors
3 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
0,5 liter frissen facsart narancslé
fél citrom leve
5 dkg méz
1 vaníliarúd
0,25 dl rum

Elkészítés:


A teát egy lábosban felmelegítjük. Beleszórjuk a fűszereket: szegfűborsot, szegfűszeget, egy egész rúd fahéjat, és a gyömbérszeleteket.
Végül vaníliarúd kikapart magját és a rudat is belerakjuk a forró teába. Negyed órát hagyjuk ázni a fűszereket a forró italban.
Hozzáadjuk a frissen facsart narancslevet, a fél citrom levét és a mézet. Felforrósítjuk.
Belekeverjük a rumot.
Tálaláskor a poharat díszítsük barna cukorral és narancskarikával.

Farsangi narancspuncs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Meggyturmix
Meggyturmix

A hozzávalókat turmixba tesszük, és összeturmixoljuk.

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Csokis kókusztej
Csokis kókusztej

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bodza szirup
Bodza szirup

1, A bodzavirágokat lefelé fordítva folyó víz alatt óvatosan megmossuk és papírra tesszük száradni. 2,A citromokat nagyon alaposan megmossuk és felkarikázzuk. 3,A cukrot és a viz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Forró csokoládé
Forró csokoládé

A csokoládét apró darabokra törjük, hozzáöntjük a tejszínt és 1,5 dl tejet. Alacsony hőmérsékleten elkezdjük melegíteni. Folyamatosan kevergetve melegítjük, amíg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk