1 liter
0,5 liter fekete tea
3-4 szelet friss gyömbér
5 szem szegfűbors
3 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
0,5 liter frissen facsart narancslé
fél citrom leve
5 dkg méz
1 vaníliarúd
0,25 dl rum
A teát egy lábosban felmelegítjük. Beleszórjuk a fűszereket: szegfűborsot, szegfűszeget, egy egész rúd fahéjat, és a gyömbérszeleteket.
Végül vaníliarúd kikapart magját és a rudat is belerakjuk a forró teába. Negyed órát hagyjuk ázni a fűszereket a forró italban.
Hozzáadjuk a frissen facsart narancslevet, a fél citrom levét és a mézet. Felforrósítjuk.
Belekeverjük a rumot.
Tálaláskor a poharat díszítsük barna cukorral és narancskarikával.
A tejben elkeverjük a mézet, a vaníliakivonatot és a fűszereket. Felforraljuk, majd felolvasztjuk benne a csokoládét. Poharakba töltjük, a cukorral felvert tejszínhabbal díszítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat turmixgépbe dobáljuk, és összedolgozzuk. Ha botmixerrel készítjük, először a gyümölcsöket pici joghurttal dolgozzuk simára, majd adjuk hozzá a többi joghurtot, ízlé...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűHighball pohárba tegyünk jeget, öntsük hozzá a vodkát, a lime levet és az áfonyalevet. Keverjük jól össze, majd díszítsük lime szeletekkel.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA narancsot és a citromot felszeleteljük, az őszibarackot és az almát hámozzuk, majd az előbbit szeletekre, az utóbbit kockákra vágjuk, végül mindezt egy bólésedényben óvatosan öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű