Családireceptkönyv.hu

Hideg szőlőleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg szőlő
4-5 szegfűszeg
1 egész fahéjrúd
1 csipet só
2 dl habtejszín vagy sűrű kókuszkrém
2 csomag vaníliás pudingpor
6-10 dkg cukor vagy nyírfacukor
a díszítéshez:
szőlő
tejszínhab (elhagyható)

Elkészítés:


Lábosba tesszük és krumplinyomóval megtörjük a megmosott, leszemezett szőlőt. Ráöntünk 1,5 l vizet, beletesszük a cukrot, a sót, a teatojásba zárt fahéjat, szegfűszeget, és főzni kezdjük. 15-30 percig forraljuk, hogy a lé kicsit besűrűsödjön. A tejszínt csomómentesre keverjük a pudingporral, és a leveshez öntjük. Ekkor már nem forraljuk, az első rottyanás után lezárjuk, majd teljesen kihűtjük.
Tálalás előtt eltávolítjuk belőle a teatojást. A levest szőlőszemekkel díszítjük, és kínálhatunk hozzá tejszínhabot is.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ a víz egy részét édes fehérborral is kiválthatjuk.

Hideg szőlőleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Málna lekvár anyu féle
Málna lekvár anyu féle

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Kokuszcsók, Bóbita Konyhája Facebook
Kokuszcsók, Bóbita Konyhája Facebook

Bekapcsoljuk a sütőt 120 fokra. A tojásfehérjét gőz felett elkezdjük habbá verni, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a cukrokat. Addig verjük, míg szép, fényes, kemény habot kapunk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Azeri hideg joghurtleves zöldfűszerekkel és csicseri
Azeri hideg joghurtleves zöldfűszerekkel és csicseri

A joghurtot csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a vizet vagy hideg alaplevet, hogy folyékony állagot kapjunk. Sózzuk, borsozzuk. Beleszórjuk a felkockázott uborkákat, az újhagy...

Elkészítési idő: 30 p
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk