1 kg szőlő
4-5 szegfűszeg
1 egész fahéjrúd
1 csipet só
2 dl habtejszín vagy sűrű kókuszkrém
2 csomag vaníliás pudingpor
6-10 dkg cukor vagy nyírfacukor
a díszítéshez:
szőlő
tejszínhab (elhagyható)
Lábosba tesszük és krumplinyomóval megtörjük a megmosott, leszemezett szőlőt. Ráöntünk 1,5 l vizet, beletesszük a cukrot, a sót, a teatojásba zárt fahéjat, szegfűszeget, és főzni kezdjük. 15-30 percig forraljuk, hogy a lé kicsit besűrűsödjön. A tejszínt csomómentesre keverjük a pudingporral, és a leveshez öntjük. Ekkor már nem forraljuk, az első rottyanás után lezárjuk, majd teljesen kihűtjük.
Tálalás előtt eltávolítjuk belőle a teatojást. A levest szőlőszemekkel díszítjük, és kínálhatunk hozzá tejszínhabot is.
♥ a víz egy részét édes fehérborral is kiválthatjuk.
Bekapcsoljuk a sütőt 120 fokra. A tojásfehérjét gőz felett elkezdjük habbá verni, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a cukrokat. Addig verjük, míg szép, fényes, kemény habot kapunk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a vizet vagy hideg alaplevet, hogy folyékony állagot kapjunk. Sózzuk, borsozzuk. Beleszórjuk a felkockázott uborkákat, az újhagy...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: Könnyű