Hozzávalók:
200 g kekszmorzsa (gabona)
50 g vaj
1 kg mascarpone
6 csapott ek porcukor
3 púpozott ek finomliszt
4 db tojás
200 g tejföl
1.Vegyünk egy 26 cm-es kerek, kapcsos tortaformát, és béleljük ki az alját sütőpapírral.
2.Olvasszuk fel a vajat, és törjük/daráljuk össze a kekszet.
3.Keverjük a vajat a kekszmorzsához, majd az így kapott keveréket egyenletesen nyomkodjuk bele a tortaforma aljába.
4.Tegyük előmelegített sütőbe, és süssük kb. 10 percig 160 fokon.
5.Egy nagy tálban dolgozzuk jól össze a mascarponét a liszttel és a cukorral, majd fakanállal egyenként keverjük bele a tojásokat, amíg homogén krémet nem kapunk. Legvégül keverjük hozzá a tejfölt.
6.Egy nagyobb tepsibe öntsünk kb. 2 ujjnyi vizet, a tortaformát pedig vonjuk be alufóliával.
7.Töltsük a krémet a tortaformába, tegyük a vízzel teli tepsibe, és süssünk kb. 1 órán keresztül 160 fokon. A torta akkor kész, ha a teteje halvány és a közepe még remegős.
8.Egy vékony pengéjű késsel vágjuk körbe a tortát, és hagyjuk hűlni szobahőmérsékleten kb. 2 órát.
9.Ezután tegyük hűtőbe min. 4 órára (célszerűen egy éjszakára).
10.Tálaljuk bármilyen gyümölcsöntettel vagy lekvárral. Jó étvágyat hozzá!
Trükkök, tippek, praktikák:
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 26 cm
A tésztához langyosítsd meg a tejet, add hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel, azaz várj 10-15 percet, amíg a térfogata jócskán megnő. A lisztet tedd egy nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a vajat, a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citrom héját is + a csipet sóval összekevert lisztet és összegyúrjuk a tésztát....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes