500 gramm csirkecombfilé
150 ml szójaszósz
1 dl sherry/fehérborecet (vagy Shao Hsing bor)
1 kávéskanál szecsuáni bors
1 hagyma
1 csilipaprika
3 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csipet őrölt gyömbér
2 evőkanál mogyoróolaj
1 kanál kukoricakeményítő
1. A csirkecombfilét kockákra szeljük, majd a szójaszósz, a sherry(vagy bor/borecet), szecsuáni bors és gyömbér keverékébe áztatjuk fél órára.
2. Egy wokban füstölésig hevítünk 1 evőkanálnyi mogyoróolajat, és közben a csirkét leszűrjük, majd a forró olajba dobjuk, és 2-3 perc alatt magas hőmérsékleten körbe pirítjuk a húst.
3. Vegyük ki a húst a wokból, majd a visszamaradt zsiradékot hevítsük megint fel egy kanál mogyoróolajjal, és adjuk hozzá a négyzetekre szelt hagymát és csilipaprikát, és a centi vastagságú karikákra szelt újhagymát és pirítsuk 1-2 percig.
4. Adjuk a zöldségekhez a csirkét, és pirítsuk össze, majd öntsük fel a csirkéről leszűrt szójaszósz-sherry keverékkel.
5. Főzzük készre a csirkét (nagyjából 2-3 perc forralással).
6. 1 evőkanál kukoricakeményítőt keverjünk ki simára hideg vízzel, majd folyamatos kevergetés mellett öntsük a csirkéhez, forraljuk át egyszer, és már tálalhatjuk is.
♥ Érdemes a csirkét, és a zöldségeket azonos nagyságú négyzetekre, szelni esztétikai okokból, de aki nem szeretne nagy hagyma falatokra ráharapni, ők nyugodtan szeljék kisebbre: ízbéli különbség alig akad.
♥ A kukoricakeményítőt mindig hideg vízben keverjük ki, mielőtt hozzáadnánk az ételhez. A legkönnyebb ha ezt kézzel végezzük el, mivel a kézhő segít feloldani a kukoricakeményítőt a vízben.
♥ Tökéletes köret a szecsuáni csirkéhez egy tojásos rizs, vagy egy rizstészta.
♥ A receptben nem szerepel só, mivel a szójaszósz magában már elég sósságot ad az ételnek.
1. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A húst mossuk, szárítjuk, hosszában kettévágjuk, majd átlósan kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A húst sóval, borssal fűszerezzük, m...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesElőkészítése: A combokról a bőrt lehúzom és eltávolítom, majd a forgóknál kettévágom. A húsdarabokat gyengén megsózom. A paprikát, paradicsomot megmosom, apróra vágom, a megtisztít...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe szoros...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkét összepiritjuk a cukkinivel fűszerezzük ,én sót és borsot szoktam . Majd jöhet a paradicsom Sima tömlős krémsajtot nyomok rá ,két kanál tejföl.és kész is
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű