5 tojás, 5 e.k cukor, 3,5 e.k liszt, 1,5 e.k cukrozatlan kakaópor, 0,5 cs. sütőpor, 1 csipet só
Krém: 25 dkg mascarpone, 1 vanília puding, 5 dl tej, 4 e.k cukor, 3 dl hulala
Csoki öntet: 1 cs. főzős csoki öntet por, 3,5 dl tej, 2 e.k rum, 2 e.k cukor, rumba áztatott magozott meggy, mazsola, csoki forgács. Csoki öntetet elkészítjük, ha kihűlt rumot keverünk bele. 1-2 dl tejben elkeverjük a pudingot-cukrot forró tejbe megfőzzük. Ha kihűlt belekeverjük a mascarponet és a felvert tejszínt.
Krém-piskóta kocka, rumba áztatott meggy, mazsola, csoki öntet, így rétegezzük. Piskótát 2*2 cm kockákra vágjuk.
Elkészítés: A tésztához a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a margarint a tejjel jól kidolgozzuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet is. Apró gombócokat form...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEbből az adagból 8 db croissant lesz. A langyos tejben elkeverek 1 kávéskanál porcukrot, belemorzsolom az élesztőt, majd hagyom felfutni. Közben kimérem a lisztet, átszitálom. Ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejben felfuttatjuk a szalakálit. Összekeverjük a lisztet a porcukorral. Hozzáadjuk a vajat, a tojást és a szalakális tejet. Összegyúrjuk. 3 részre osztjuk a tésztát, majd na...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint felolvasztjuk. A lisztet mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot a vaníliás cukrot és a sót, összekeverjük. A keverék közepébe mélyedést nyomunk, ebbe öntjük a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű