2 e.k. keserű kakaópor
1 e.k. olaj
2 e.k. kristálycukor
1 t.k. liszt
1 csipet só
200 ml tej
60 ml presszókávé
20 g vaníliás cukor
1/2 t.k. étkezési keményítő
600 ml hideg habtejszín
2 e.k. porcukor
friss gyümölcsök (alma, banán, narancs)
4 db babapiskóta
citromfűlevelek
Keverjük el a kakaóport, az olajat, a kristálycukrot, a lisztet és a sót. Öntsük fel 250ml vízzel és kevergetve forraljuk fel. Húzzuk le a tűzről, ls időnként megkeverve hagyjuk kihűlni.
Közben keverjük simára a tejet, a kávét, a vaníliás cukrot és az étkezési keményítőt.
Forraljuk fel, majd időnként megkeverve hagyjuk kihűlni.
Verjük kemény habbá a tejszínt, majd keverjük hozzá a porcukrot. A hab harmadába forgassuk bele a kihűlt kakaós mártást, a többibe a kávés keveréket.
Rétegezzük a kávés és a kakaós krémet üvegpoharakba.
Végül kevés gyümölccsel babapiskótával és néhány citromfűvel díszítve kínáljuk.
A tojásokat elkeverjük a cukorral majd a lehűlt olvasztott csokoládét is hozzákeverjük. Mehet utána bele a liszt, sütőpor, kakaó és a csokidarabok is. Épp keverhető de sűrű masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapokhoz a cukrot a tojással habosra kevertem, hozzáadtam a tejfölt, majd a szódabikarbónával és a sóval elkevert lisztet is. 3 felé osztottam; az első részbe a mákot, a másodikb...
Elkészítési idő: 1-1,5 óra Nehézség: NehézAz egészet összekeverni, majd egy 20x30cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk. A tetejére rászórjuk a meggyet. Ebben nem fog a meggy úgy belesüllyedni, mert tészta nem enge...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet, a garit és a xilitet tegyük egy fazékba és kevergetve közepes lángon főzzük jó sűrűre, amikor már alig tudjuk kevergetni, akkor jó. Húzzuk le a tűzről, keverjük bele a ka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű