25 dkg túró
10 dkg porcukor
5 e.k. olaj
50 ml tej
25 dkg liszt
csipet só
1/ csomag sütőpor
4 e.k. porcukor
2 e.k. kakaópor
A 25 dkg túrót, a 10 dkg porcukorral mixerrel kikeverjük. Ezután lassan keverés közben hozzáadjuk az 5 e.k. olajat meg az 50 ml tejet és tovább keverjük. Ha kicsit kikevertük, lassan hozzáadjuk a 25 dkg lisztet, csipet só, meg egy fél csomag sütőport és kézzel összegyúrjuk.
Ha nagyon ragad pici lisztet teszünk hozzá, de ne sokat, hogy a tészta lágy maradjon Lisztezett deszkán kinyújtjuk megkened olajjal amire tölteléket szórunk, ami 4 e.k. porcukorból és 2 e.k. kakaópor keverékből áll.
Feltekered és kb. 3 cm-es csigákra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és a csigákat 20 percig sütjük.
Ha kész vaníliás cukorral megszórjuk.
A tejet langyosítsuk meg, majd keverjük el benne a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt és 5-10 percre tegyük félre felfutni. A dagasztó tálba mérjük bele a lisztet, sót, olajat,...
Elkészítési idő:A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk (a vizet lassan adagoljuk), letakarva, meleg helyen kb. 60 percig pihentetjük. A tésztát 8 részre osztani majd zsemlét formázni. Letakarva...
Elkészítési idő: 2 óraA langyos tejben fölfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Edénybe szitáljuk a lisztet, hozzáöntjük a fölfuttatott élesztőt, sózzuk, és addig gyúrjuk, amíg el nem válik az edény falá...
Elkészítési idő: 2-2,5 óra