Családireceptkönyv.hu

Köri féle kakaós csiga


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 25 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg túró
10 dkg porcukor
5 e.k. olaj
50 ml tej
25 dkg liszt
csipet só
1/ csomag sütőpor
4 e.k. porcukor
2 e.k. kakaópor

Elkészítés:


A 25 dkg túrót, a 10 dkg porcukorral mixerrel kikeverjük. Ezután lassan keverés közben hozzáadjuk az 5 e.k. olajat meg az 50 ml tejet és tovább keverjük. Ha kicsit kikevertük, lassan hozzáadjuk a 25 dkg lisztet, csipet só, meg egy fél csomag sütőport és kézzel összegyúrjuk.
Ha nagyon ragad pici lisztet teszünk hozzá, de ne sokat, hogy a tészta lágy maradjon Lisztezett deszkán kinyújtjuk megkened olajjal amire tölteléket szórunk, ami 4 e.k. porcukorból és 2 e.k. kakaópor keverékből áll.
Feltekered és kb. 3 cm-es csigákra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és a csigákat 20 percig sütjük.
Ha kész vaníliás cukorral megszórjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar sajt fánk
sajt fánk

A tejet felforraljuk,bele tesszük a vajat ,a sót,majd beleöntjük a lisztet. Körülbelül 3 percig ,kevergetve főzzük,majd hozzá adjuk a reszelt sajtot is . Amikor elolvadt a sajt,a...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér
Teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér

Lehet csak teljes kiőrlésű lisztből is, de...akkor 1 evőkanálnyi vízzel több kell hozzá. Az élesztőt langyos cukros-vízben felfuttatjuk. Egy kelesztőtálba beletesszük a sóval elk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós csiga
Kakaós csiga

A tésztához: 60 dkg liszt 3 dkg élesztő 2 tojás sárgája 2 evőkanál olaj 1 evőkanál cukor kb. 4 dl tej csipetnyi só A töltelékhez: 5 dkg vaj, 5 dkg margarin, 3 evőka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kornspitz buci - vajjal, tejszínnel teljes kiőrlésű
Kornspitz buci - vajjal, tejszínnel teljes kiőrlésű

A magvakat száraz serpenyőben megpirítom, lassú tűzön, mikor elkezdenek pattogni, leveszem, kihűtöm és elfelezem, egyik rész megy a tésztába, másik egy megfelelő méretű tányérba, e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk