Családireceptkönyv.hu

Köri féle kakaós csiga


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 25 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg túró
10 dkg porcukor
5 e.k. olaj
50 ml tej
25 dkg liszt
csipet só
1/ csomag sütőpor
4 e.k. porcukor
2 e.k. kakaópor

Elkészítés:


A 25 dkg túrót, a 10 dkg porcukorral mixerrel kikeverjük. Ezután lassan keverés közben hozzáadjuk az 5 e.k. olajat meg az 50 ml tejet és tovább keverjük. Ha kicsit kikevertük, lassan hozzáadjuk a 25 dkg lisztet, csipet só, meg egy fél csomag sütőport és kézzel összegyúrjuk.
Ha nagyon ragad pici lisztet teszünk hozzá, de ne sokat, hogy a tészta lágy maradjon Lisztezett deszkán kinyújtjuk megkened olajjal amire tölteléket szórunk, ami 4 e.k. porcukorból és 2 e.k. kakaópor keverékből áll.
Feltekered és kb. 3 cm-es csigákra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és a csigákat 20 percig sütjük.
Ha kész vaníliás cukorral megszórjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Tortilla búzalisztből
Tortilla búzalisztből

A lisztet a sóval egy nagy tálba öntöm. Hozzáadom a zsiradékot és elmorzsolom a liszttel. Beleöntök 2 dl vizet, és összegyúrom. Néhány percig kell csak gyúrni, míg ruganyos és sima...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
339.Minibagett
339.Minibagett

1. Egy tálba szitáljuk a lisztet, összevegyítjük a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a vizet, a tejet. és az olajat, végül rámorzsoljuk az élesztőt. Kézzel vagy gép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Szafi - Sörkifli
Szafi - Sörkifli

Az alapanyagokat összegyúrjuk és 5 percet pihentetjük. Ezután 2 egyforma súlyú részre osztjuk a tésztát. Egyenként 29 cm-es köröket nyújtunk belőlük. Egy lapból 12 db egyforma c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tatu kiflik kolbásszal és sajttal
Tatu kiflik kolbásszal és sajttal

Ha nem használok öreg tésztát, akkor az élesztőt kevés langyos tejjel, csipet cukorral elkeverem, majd annyi liszttel keverem össze, hogy galuska sűrűségű legyen. A tetejére is szó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk