-250 gramm vörösbabkonzerv
-1 tojás
-1 gerezd foghagyma
-150 gramm camambert sajt
-1 szál répa
-zsemlemorzsa
-ételízesítő, bors
-olaj, a sütéshez
1. A répát megfőzzük, a sajtot kicsi kockára vágjuk.
2. A babot levével együtt, a tojással, a répával, a foghagymával és a fűszerekkel összeturmixoljuk, és egy tálba öntve hozzákeverjük a sajtot.
3. Zsemlemorzsával gyúrható masszává sűrítjük, gombócokat formálunk, meghempergetjük zsemlemorzsában, és forró olajban kisütjük őket.
Tálaláskor tzatziki öntettel kínáljuk.
1. A burgonyát sós vízbe feltesszük főni, villával ellenőrizzük kb. 20-25 perc után. Ha kész, kikapcsoljuk, leszűrjük a vizet róla. 2. A szalonnát deszkán nagyon éles késsel kb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy nagy serpenyőben a húst pár adagban félig megpirítjuk az olajon, sózzuk-borsozzuk, az utolsó percben hozzákeverjük a pépes fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről. 2. Egy kb. 25...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagyományos étel, hagyományosan tálalva, mert bolondja vagyok a régi ételeknek, ízeknek és igyekszem megőrizni nagyanyáink örökségét... TEJFÖLÖS GOMBÓC, gyakori étel gyerekkoromból...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű