40 dkg liszt
25 dkg margarin
4 db tojás
½ dl tej
3 dkg élesztő
cukor
megmaradt tojásfehérje
kókuszreszelék
A lisztet a margarinnal, csipet sóval elmorzsolni, majd a tejben feloldott, kevés cukorral megfuttatott élesztőt hozzáadni, a tojások sárgájával összegyúrni, eldolgozni. Pihentetés, kelesztés után három-négy részben kinyújtva a tölteléket rákenve feltekerjük, mint a beiglit, s a tekercset vizes késsel felszeleteljük kb. 1 ½ cm-es karikákra, majd kizsírozott, kilisztezett tepsibe lapjára fordítva újra megkelesztjük, és pirosra megsütjük. A kimaradt habot a rózsák tetejére lehet rátenni, mert a felszeletelés miatt sok hab kifolyik a tészta közül, tehát minél több tojásfehérjét lehet bekeverni! (Kb. 6-7 db tojásét bátran ehhez a mennyiséghez!)
Töltelék: A tojásfehérjét pár csepp ecettel, citromlével, gőz felett habosra verjük, majd 30 dkg kristálycukrot teszünk bele, ha kihűlt 10-15 dkg kókuszreszeléket vagy darált diót keverünk hozzá.
A megmosott alma magházát eltávolitjuk, és lereszeljük. Rácsepegtetjük a citromlevet, megszórjuk fahéjjal és cukorral. A réteslapot szétterítjük egy nedves konyharuhán és rászórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tápiókagyöngyöt egy lábasba szórjuk, és ráöntünk annyi vizet, hogy ellepje. Várjuk, amíg megszívja magát a vízzel (pár perc alatt megvan). 2. Adjuk hozzá a tejet, vaníliát, s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először az almát meghámozzuk, lereszeljük és a cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal fedő alatt megpároljuk. A párolás vége felé a fedőt vegyük le, hogy az alma leve el tud...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűEgy kisebb tepsit béleljünk ki alufóliával, majd keverjük össze a kakaót a tejporral. Egy kis lábasba öntsük bele a rum aromát, a margarint, a vizet, a porcukrot és a vaníliás cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű