40 dkg liszt
25 dkg margarin
4 db tojás
½ dl tej
3 dkg élesztő
cukor
megmaradt tojásfehérje
kókuszreszelék
A lisztet a margarinnal, csipet sóval elmorzsolni, majd a tejben feloldott, kevés cukorral megfuttatott élesztőt hozzáadni, a tojások sárgájával összegyúrni, eldolgozni. Pihentetés, kelesztés után három-négy részben kinyújtva a tölteléket rákenve feltekerjük, mint a beiglit, s a tekercset vizes késsel felszeleteljük kb. 1 ½ cm-es karikákra, majd kizsírozott, kilisztezett tepsibe lapjára fordítva újra megkelesztjük, és pirosra megsütjük. A kimaradt habot a rózsák tetejére lehet rátenni, mert a felszeletelés miatt sok hab kifolyik a tészta közül, tehát minél több tojásfehérjét lehet bekeverni! (Kb. 6-7 db tojásét bátran ehhez a mennyiséghez!)
Töltelék: A tojásfehérjét pár csepp ecettel, citromlével, gőz felett habosra verjük, majd 30 dkg kristálycukrot teszünk bele, ha kihűlt 10-15 dkg kókuszreszeléket vagy darált diót keverünk hozzá.
A tészta száraz hozzávalóit (liszt, sütőpor, kakaópor, só, porcukor, vaníliás cukor, narancshéj) egy tálba szitáljuk, majd belemorzsoljuk a vajat. A tojás sárgája hozzáadása után a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet a sütőporral és a fahéjjal összekeverem. A másik tálban a cukrot és a 3 egész tojást habosra kikeverem, majd beleforgatom a lereszelt sütőtököt és a lisztes keveréket. Va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A darált kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval (kivéve a négyzet alakú kekszeket). Utoljára adjuk hozzá a tejet, mert abból csak annyi kell, hogy jól összeállj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mártáshoz a málnát 7 dkg cukorral lábasba tesszük, és addig főzzük, amíg a málna meg nem puhul. Ekkor kiveszünk belőle néhány, még egészben maradt gyümölcsszemet, és félretesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű