fahéjas graham keksz (ha csak simát találsz, az sem baj, keverj hozzá egy kevés őrölt fahéjat),
fél csésze olvasztott vaj,
500 gramm édes krémtúró,
400 ml sűrített tej,
fél teáskanál vanília,
egy citrom reszelt héja,
két evőkanál frissen facsart citromlé.
12 szelet graham kekszet zúzz össze, ha nem fahéjas, akkor adj hozzá kb. egy teáskanál fahéjat. Keverd hozzá a felolvasztott vajat, majd a masszát simítsd el egy torta formában. A túrót, a tejjel, a vaníliával, a citromhéjjal, és a levével alaposan keverd el, majd a keletkezett krémet kend rá a keksz-torta alapra.
Egy éjszakára tedd a hűtőszekrénybe, majd másnap tálalhatod is friss, bogyós gyümölcsökkel.
Ez a torta nagyon hamar elkészül, azonban legalább 24 óra kell, hogy összeálljon. Ezért jó, ha vendégeket vársz, még idejében nekifogsz az előkészületeknek.
1,5 dl tejet 0,5 kg porcukorral és 5 dkg kakaóval 20 percen át gőz fölött főzzük. Ezután 2 csapott kanál lisztet keverünk hozzá és még 5 percig főzzük. Levesszük a tűzről és egy ra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzákeverjük a sütőport, a lisztet és a vizet. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan összekeverjük a sárga masszával. Süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot megpirítjuk,majd folytonos kevergetés mellett beleöntjük a sűrített tejet és a margarint.Amikor összeolvadt belerakjuk a diót is.10 percig hűtjük,2-2 ostyalap közé kenjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát megmossuk és leszárítjuk. Az gyümölcsöket kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A diót durvára vágjuk, vagy zacskóban nyújtófával veregetve a kívánt méretű darabokra törjük. (Ez...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Közepes