Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Fokhagymás, petrezselymes burgonya fincsi csirkecomb


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db csirkecomb
1 kg burgonya
1 nagy csokor petrezselyem
7 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj

Elkészítés:


A húsokat átkenjük a fűszerekkel és forró olajban 10 perc alatt félig átsütjük, majd félretesszük. Közben a burgonyát meghámozzuk és felszeleteljük, kiolajozott hőálló edénybe tesszük és fűszerezzük. A zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselyem felét is rászórjuk, majd a húsokat a tetejére tesszük és a zsiradékot is ráöntjük. 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Néha megforgatjuk, hogy egyenletesen süljön és ha szükséges, egy kevés – 0,5 dl vizet is önthetünk alá, hogy ne égjen oda. Amikor megsült, a maradék petrezselymet rászórjuk és kínáljuk.

Fokhagymás, petrezselymes burgonya fincsi csirkecomb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi párizsi
Házi párizsi

Minden összetevőt alaposan össze kell keverni. Egy ív sütőpapír közepére eloszlatni hosszúkás formára. Feltekerni a papírt, majd a két végét ellentétes irányba összecsavarni, mint...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Karamellizált csípős csirkemell
Karamellizált csípős csirkemell

A kicsontolt csirkemellet egyforma darabokra vágjuk. Szójaszószban pácoljuk 2-3 órát. Egy serpenyőt felforrósítunk, majd beleöntjük a cukrot, és elkezdjük karamellizálni. Amikor m...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar csirkemell
csirkemell

A húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos-paradicsomos csirkeragu gombával
Tárkonyos-paradicsomos csirkeragu gombával

A paradicsomokat megmossuk, mindkét oldalukon keresztet vágunk rájuk. Forró vízbe dobjuk őket, majd maximum 1 perc után ki is vesszük. Hideg víz alatt gyorsan lehúzzuk a héjukat. A...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk