Pulykacomb,
mustár, flekken fűszer, só, bors
Ha látok a hentesnél pulyka felső combot, főleg ha bőr és csont nélküli, mindig veszek, mert az egyik leggazdaságosabban kihasználhatóbb hús.
Ha a combot szétterítjük, látjuk azokat a hús kötegeket, melyekből szép szeleteket tudunk formázni. A hártyákat minden esetben le kell szedni, mert ha rajta hagyjuk, sülés közben összezsugorítják a szeleteket.
A hús szétbontása közben leeső húsdarabokból, főzhetünk egy finom pörköltet, amit főzelékhez feltétnek használhatunk, de ha gombával kiegészítjük, elég lesz egy finom bakonyi módra készült pulyka pörköltnek is.
A szép, hártya nélküli húsokat úgy alakíthatjuk szeletekké, hogy a kisebb, de vastagabb részeket középen kettévágjuk úgy, hogy még egyben maradjon a hús. Szétterítjük és húsklopfolóval szép egyenletes szeletre veregetjük. Amikor elkészültünk, 1 evőkanál olajba belerakunk 2 evőkanál dijoni mustárt, flekken fűszert és törött borsot. Ezzel a páccal egyenletesen bekenjük a hússzeleteket és egy éjszakára a hűtőben érleljük. Elkészítése előtt megsózzuk, egy nagyobb, fedeles serpenyőbe rakjuk. A páclevet felöntjük kb. 1 dl vízzel, ráöntjük a szeletekre és fedő alatt - többszöri forgatással - puhára sütjük-főzzük.
Akik esznek rizst, azok főzzenek ki egy tasak előfőzött riszt és keverjék bele a hús kiszedése után serpenyőben maradt szaftba. Nagyon finom lesz ettől a köretünk. Diétázok, paleózók főzzenek roppanósra vegyes zöldségeket, szűrjék le, majd a hús szaftjából 1-2 kanállal merjenek rá és fedő alatt kicsit párolják össze.
A csirkemellet vékony csíkokra vágom, sózom, borsozom és tetszőleges zsiradékon megpirítom. Mikor a csirkemell kifehéredett hozzáadom a hagymát, együtt párolom őket, majd mikor a h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVöröshagymánkat vágjuk kis kockákra, kevés olívaolajon keveréssel pirítsuk szép üvegesre. Közben vágjuk fel a megmosott csirkemellet kis kockákra. Végig kis lángon főzzünk mindent!...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA bulgurt feltesszük kétszeres mennyiségű vízben főni egy csipet sóval. Kb. 12 perc alatt puhára főzzük. A csirkemellet kifilézzük, majd egyenlő nagyságú kockákra vágjuk. Egy serp...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMegtisztítom a csirkecombokat. A tepsibe öntök kb 3dl vizet beleteszem a fűszersó egy részét, majd a többi fűszerből is ízlés szerint. Mikor ez megvan, összekeverem egy kanállal és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű