Családireceptkönyv.hu

Aszalt szilvával töltött csirkemell


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: család
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 szép nagy csirkemell
20 dkg mag nélküli aszalt szilva
só őrölt bors
A bundázáshoz:
10-10 dkg liszt
zsemlemorzsa és darált dió
2 tojás
A sütéshez :
olaj

Elkészítés:


A csirkemelleket csontozd ki, fejtsd le róluk a bőrt.az így kapott 4 szép mell darabot éles késsel szúrd fel hosszában, a nyílást töltsd meg aszalt szilvával, a végét tűzd meg hústűvel vagy fogpiszkálóval.
A megtöltött húsokat dörzsöld be sóval, őrölt borssal.Forgasd előbb lisztbe, majd felvert tojásba, végül dióval kevert zsemlemorzsába.Ez utóbbit kicsit rá is nyomkodhatod.
Bő, forró olajban közepes lángon süsd szép aranybarnára.az olajból kiemelve csepegtesd le, majd azon melegbe tálald!

Trükkök, tippek, praktikák:


Szerecsen dióval bolondított burgonyapürét javaslunk hozzá.
/És idénysalátát/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Kacsamell narancsos alma csatnival
Kacsamell narancsos alma csatnival

Az alma-narancs csatnihoz a fűszereket előkészítem, egy edényben a vaj at megolvasztom és belekeverem az összeset a cukorral. Pár percig kevergetem, majd hozzáadom a megpucolt, apr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Mustáros tejszínes pulykamell csíkok
Mustáros tejszínes pulykamell csíkok

A pulykamellet jól megmosom, majd vékony, nem hosszú csíkokra vágom. A vöröshagymát közepes kockákra aprítom, a fokhagymát fokhagymanyomón átpréselem. Ezeket belerakom egy mély tál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös borsós csirkeragu
Tejfölös borsós csirkeragu

A csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Vajas csirkemell
Csirkemell - Vajas csirkemell

1. A csontról lefejtjük a húst, húsverővel kissé ellapítjuk és besózzuk. 2. A burgonyát meghámozzuk, és vékony karikákra vágjuk. 3. Egy lapos tűzálló tálat vajjal bőven meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk