- 1 darab bőrös kacsamell (kb. 300 g)
- só
- bors
A burgonyakrokett hozzávalói 🥔:
- kb. 500 g burgonya
- só
- bors
- szerecsendió
- 3 tojás
- 130 g teljes kiőrlésű liszt
- 100 g teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
Az áfonyamártás hozzávalói 🫐:
- 400 g mirelit áfonya
- 25 g 1:4 édesítő
- 1 citrom leve
- 1 fahéjrúd
- pici só
- 2 mokkáskanál keményítő
◾️A kacsamellet beirdaljuk (vigyázzunk, hogy a húsba ne nagyon vágjunk bele).
◾️Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
◾️Egy serpenyőt felhevítünk és beletesszük a kacsamellet bőrös felével lefelé (nem kell bele zsiradék).
◾️Megpirítjuk a bőrét, majd a húsos felét is 1 percig sütjük.
◾️Egy tűzálló tálba tesszük, hozzáadjuk a serpenyőben lévő pecsenyelevet és 220°-ra előmelegített sütőben 12 percet sütjük.
◾️Ezután picit várunk, hogy hűljön és felszeleteljük tálalás előtt.
◾️A kroketthez a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sóval puhára főzzük.
◾️Még melegen összetörjük, majd hagyjuk langyosra hűlni.
◾️Ezután befűszerezzük, hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet és 1 kanál zsemlemorzsát.
◾️Összedolgozzuk és pár percet hagyjuk állni.
◾️Ezután hengereket formálunk belőle és megforgatjuk őket a maradék zsemlemorzsában.
◾️Forró olajban kisütjük őket.
▪️Ha marad belőle, én lefagyasztom.
◾️Az áfonyamártáshoz az összetevőket egy edénybe tesszük, és alacsony hőfokon felforraljuk, majd még pár percig főzzük (kb. míg az áfonyaszemek összeesnek).
A csirkemellet kis kockára vágom, fűszerezem és nagyon magas lángon jól lepirítom. Amikor már minden víz elpárolgott és kezd szép aranybarna színt kapni a hús hozzáadom a petr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük össze a lisztet, borsot, és a sót. Forgassuk meg benne a csirkemelleket. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, adjuk hozzá a vajat, tegyük bele a csirkét,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kiklopfolni, majd mindkét oldalát sózni, és megszórni ízlés szerint a fűszerekkel. Egy tepsibe sütőpapírt helyezni, majd megspriccel olívaolajjal. Ezután egymásmel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA megtisztított csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk. A pác hozzávalóit összekeverjük: a mustárt, borsot, babérlevelet, és az olajat. A húst összeforgatjuk a páccal és egy zárható e...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes