Családireceptkönyv.hu

Rosé kacsamell házi krokettel és áfonyával


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 1 darab bőrös kacsamell (kb. 300 g)
- só
- bors

A burgonyakrokett hozzávalói 🥔:
- kb. 500 g burgonya
- só
- bors
- szerecsendió
- 3 tojás
- 130 g teljes kiőrlésű liszt
- 100 g teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

Az áfonyamártás hozzávalói 🫐:
- 400 g mirelit áfonya
- 25 g 1:4 édesítő
- 1 citrom leve
- 1 fahéjrúd
- pici só
- 2 mokkáskanál keményítő

Elkészítés:


◾️A kacsamellet beirdaljuk (vigyázzunk, hogy a húsba ne nagyon vágjunk bele).
◾️Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
◾️Egy serpenyőt felhevítünk és beletesszük a kacsamellet bőrös felével lefelé (nem kell bele zsiradék).
◾️Megpirítjuk a bőrét, majd a húsos felét is 1 percig sütjük.
◾️Egy tűzálló tálba tesszük, hozzáadjuk a serpenyőben lévő pecsenyelevet és 220°-ra előmelegített sütőben 12 percet sütjük.
◾️Ezután picit várunk, hogy hűljön és felszeleteljük tálalás előtt.
◾️A kroketthez a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sóval puhára főzzük.
◾️Még melegen összetörjük, majd hagyjuk langyosra hűlni.
◾️Ezután befűszerezzük, hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet és 1 kanál zsemlemorzsát.
◾️Összedolgozzuk és pár percet hagyjuk állni.
◾️Ezután hengereket formálunk belőle és megforgatjuk őket a maradék zsemlemorzsában.
◾️Forró olajban kisütjük őket.
▪️Ha marad belőle, én lefagyasztom.
◾️Az áfonyamártáshoz az összetevőket egy edénybe tesszük, és alacsony hőfokon felforraljuk, majd még pár percig főzzük (kb. míg az áfonyaszemek összeesnek).

Rosé kacsamell házi krokettel és áfonyával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Fehérboros-balzsamos-hagymás csirke
Fehérboros-balzsamos-hagymás csirke

A megmosott húst kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát négybe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A fokhagymagerezdeket is megpucoljuk. Egy nagy serpenyőben kevés olajat hev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirke - Sült csirke sajtpanírban
Csirke - Sült csirke sajtpanírban

1. A csirkét feldaraboljuk, a darabokat alaposan besózzuk. 2. A tepsit kikenjük vajjal, és beszórjuk zsemlemorzsával. 3. A sajtot lereszeljük. 4. A csirkedarabokat belefor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Ildikó
FŰSZERES MUSTÁROS SÜTŐBEN PÁROLT CSIRKEMELL
FŰSZERES MUSTÁROS SÜTŐBEN PÁROLT CSIRKEMELL

a csirkemelleket besóztam megkentem vékonyan mustárral megszórtam őrölt fekete borssal. kicsi kakukkfűvel..tepsiben kicsi vízen megpároltam

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Paradicsomos csirkemell
Paradicsomos csirkemell

Az elkészítése nagyon egyszerű. A csirkemelli szeletet roston megsütöm, szelek rá paradicsomkarikákat, teszek rá apróra vágott lilahagymát, oregánot végül pedig sajtszeletet amit s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk