menu

Családireceptkönyv.hu

Baconös-aszalt szilvás csirkemell


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 60 dkg csirkemellfilé,
- só,
- bors,
- 5 dkg aszalt szilva,
- 5 dkg mazsola,
- 1/2 dl rum,
- 8 szelet bacon,
- 2 ek olaj,

Elkészítés:


A csirkemelleket felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk. Az aszalt szilvát és a mazsolát beáztatjuk a rumba.
Megtöltjük a hússzeleteket a rumos-szilvás töltelékkel és feltekerjük mindet. Betekerjük a baconbe, majd fogpiszkálóval összetűzzük mindet.
A göngyölegeket olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, lefóliázzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd eltávolítjuk a fóliát, és további 10 perc alatt pirosra sütjük.

Baconös-aszalt szilvás csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krémsajtos bundában sült csirkefalatok
Krémsajtos bundában sült csirkefalatok

Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a t...

Elkészítési idő: 1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pácolt csirkecomb sörben sütve
Pácolt csirkecomb sörben sütve

Elkészítjük a pácot: a zúzott fokhagymát, gyömbért, borsot, pirospaprikát és a mustárt egy tálban összekeverjük, majd a páccal alaposan bedörzsöljük a besózott, kicsontozott combok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kacsapecsenye a la mami kicsit másképp
Kacsapecsenye a la mami kicsit másképp

Mossuk meg a kacsát ill. a mellé csomagolt nyakat és zúzát. Irdaljuk be a kacsa bőrét, hogy jobban átsüljön. Dörzsöljük be jól sóval. Kizsírozott kacsasütőbe tegyük be a kacsát...

Elkészítési idő: 1,5 h
Nehézség: Könnyű
share
Portugál csirke
Portugál csirke

A csirkedarabokat megsózzuk borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk .Az olajat megforrósítjuk és a csirkedarabokat hirtelen megsütjük , majd kiszedjük. A maradék olajon megpároljuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk