2 db 80 g-os konzerv tonhal
fél doboz csemege kukorica
2 db paradicsom
2 db újhagyma
10 db oliva
só
bors
mustár
olivaolaj
citrom
egy kanál balzsamecet
1 csomag tagliatelle tészta
Kifőztem egy csomag tagliatelle tésztát. Amíg főtt a tészta kisebb kockára vágtam 2 db paradicsomot, fél darab kaliforniai piros paprikát, 10 db olivát kettévágtam. Egy tálban összekevertem a paradicsomot, paprikát, olivát, fél doboz csemege kukoricát és 2 db újhagymát vékony karikára vágva. 2 kis doboz konzerv tonhalat használtam fel. A hal levét leszűrtem, elkevertem egy kanál balzsamecettel, egy teáskanál mustárral, sóval borssal. Még adtam hozzá két kanál olivaolajat. A tésztát leszűrtem, elkevertem a zöldségekkel, majd ráraktam a haldarabkákat, meglocsoltam az öntettel és petrezselyemmel , citrommal díszítettem.
A sonkát apróra kockázzuk, a zöldhagymát felkarikázzuk, a sajtot durva lyukú reszelőn lereszeljük. A hozzávalókat összekeverjük, porítóssal, és majonéz alapú saláta öntettel kínálj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kis tálban elkészítjük a saláta öntetet. A vízhez adjuk az ecetet (5%-os), cukrot, sót, csipetnyi borsot, aprított petrezselymet (ez elhagyható) és összekeverjük. A paradicsom...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűEgy nagy tálban keverjük össze a saláta összetevőit. Egy kis tálban alaposan dolgozzuk össze a salátaöntet hozzávalóit. Öntsük és keverjük össze a kettőt.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát hosszában négybe vágjuk, majd egycentis darabokra szeljük. A zöldpaprikát hosszában félbevágjuk, kicsumázzuk, kierezzük, és félcentis csíkokra aprítjuk. A paradicsomot n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű