4 tojás,
1 doboz sertésmájkrém,
1 kávéskanál mustár,
őrölt bors,
só;
a krémhez
2 dl tejföl,
1 evőkanál mustár,
1 kávéskanál porcukor,
fél citrom,
reszelt szerecsendió és őrölt bors,
só.
A tojásokat keményre főzöm, és ha kihűltek, megtisztítva hosszában kettévágom mindegyiket. A sárgáját a sertésmájkrémmel, mustárral, kevés őrölt borssal jól összedolgozom, és visszatöltöm a tojásfehérjékbe. Egész tojás formára igazítom, és két-két darabot egy kistányérra helyezve a következő krémmel leöntöm: a tejfölt összekeverem a mustárral, sóval, borssal és szerecsendióval. Beleöntöm a fél citrom levét és a porcukrot Lehűtve tálalom.
A hozzászólásokat is érdemes elolvasni.
http://ketkes.com/igy-keszul-a-legfinomabb-toltott-tojas-inyenc-toltelekkel-es-csodas-kremmel/
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMindezeket össze-botmixelem, majd beleteszem az apróra vágott medvehagymát és / vagy más vad levélzöldséget (pl. csalán, podagrafű, tyúkhúr, zamatos turbolya, hagymaszagú kányazsom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tonhalról leöntjük az olajat, majd egy tálba tesszük. Egy villával alaposan összetörjük, de nem pépesítjük. Jó, ha maradnak benne darabok. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, ma...
Elkészítési idő: gyors Nehézség: KönnyűA répát lereszeltem, a többieket összekevertem és serpenyőben összemelegítettem, majd hozzájuk adtam a répát. Langyosan a legjobb!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű