a laphoz:
15 dkg vaníliás keksz
1 evőkanál porcukor
8 dkg vaj
3 evőkanál baracklé
A krémhez:
60 dkg tehéntúró
6 evőkanál natúr joghurt
6 evőkanál porcukor
1 vaníliarúd belseje
30 dkg barack (befőtt, konzerv)
A kekszet összetörjük és a lap többi hozzávalójával együtt egy tálba tesszük, majd robotgéppel összedolgozzuk. Mikor elkészült lekapcsolható oldalú sütőformába helyezzük. A túrót és a joghurtot robotgéppel összedolgozzuk, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát is. A barack negyedét apróra vágjuk és belekeverjük, az egészet ráhalmozzuk a kekszes alapra. A többi barackot a tetejére halmozzuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük és már szeletelhetjük is.
A tojássárgájákat a cukorral és a vízzel jó habosra keverem. Egy 27x37 cm-es tepsit kikenek és belisztezek. A sütőt bekapcsolom 180 fokra. A lisztbe rakom a sütőport és a kakaót, ö...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTészta: A vizet a vajat cukrot sót felteszem melegedni. Amikor elolvadt a vaj belrakom a lisztet és addig kevergetem, amíg kifehéredik, azaz pirul ez kb 10 perc, de lehet több...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk. A tésztákat egyenként egy 23*28 cm-es tepsi hátán világosra sütjük. Vigyázzunk, mert a lapok törnek sütés után....
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA leveles tésztát felengedjük, 4 felé osztjuk és nagyon vékonyra, kb 30*30 cm-re kinyújtjuk. Lehet olyat is kapni, ami már eleve lapokból áll, azzal könnyebb dolgunk lesz. 200 foko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű