3 tojás • túró, sima,lágy 250 g • tejszín (30-33%) 125 ml • közepes zsírtartalmú tej 1,5% 300 ml • porcukor 80 g • vaníliás puding -por 37 g • vaj 80 g • rétesliszt 40 g + tepsi kikenéséhez • sütőpor ½ TK • kakaó 10 g • víz 10 ml • porcukor 40 g • banán 500 g
A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.
Hozzákeverjük a kakaót és a vizet.
A tojásfehérjéből fehér habot verünk ki.
A tésztába váltakozva belekeverjük a fehérjéből készített habot és a lisztet sütőporral keverve.
A tésztát egy (18x27 cm) vajjal kikent, és liszttel meghintet sütőlapra öntjük.
12 percig 180°C fokon sütjük.
Tejből, cukorból, vanília pudingporból sűrű pudingot készítünk. Ha egy kicsit kihűlt, belekeverjük a vajat, és lehűtjük.
A puding alapba belekeverjük a túrót és a felvert tejszínt.
A banánt félbevágjuk és a piskótalapra rakjuk.
Rárakjuk a krémet és csíkokat húzunk bele. Legalább 2 órára a hűtőben állni hagyjuk.
Felszeleteljük, olvasztott csokoládéval díszítjük és tálalhatjuk.
A lisztet a rámával elmorzsoljuk, és a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk, tepsi hátulján sütjük. Az egyik megsült lapot felkockázzuk. Krém készítése: A li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrém: ½ liter vizbe elkeverek 4 zacskó sima pudingport, ½ liter vizet felteszek forralni nagyobb lábosba. Míg felforr a víz 9 tojás fehérjét 1 vaníliás cukorral kemény habbá verek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA többi hozzávalót folyamatosan keverve felfőzöm, majd a gőz fölött kemény habbá vert tojáshabhoz öntöm és FOLYAMATOSAN keverve pár percig (3-4) a krémet még összefőzöm. A kisütöt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A cukrot karamellizáljuk meg. Adjuk hozzá a mandulát, és kavarjuk össze. Majd törjük apróra. A tojást a cukorral kavarjuk habosra. A tojásfehérjét a cukorral verjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű