Hozzávalók a laphoz:
5 tojás
3 evőkanál víz
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
8 evőkanál liszt
8 evőkanál barna cukor
A krémhez:
3 dl habtejszín
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál instant kávépor
2 evőkanál cukor
5 evőkanál tej
2 tasak habfix
A díszítéshez
2 dl habtejszín
10 dkg csokoládé reszelék
Elkészítése:
A tojások fehérjét habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a kakaóport és a kávéport, majd a vizet. Ezt követően összekeverjük az egészet, óvatosan, hogy a hab ne törjön és 180 fokon 30 percig sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A kakaóport és a cukrot jól kikeverjük a tejjel, majd a tejszínt felverjük és belekeverjük, így egy csokis habot kapunk. Hozzáadjuk a habfixet is és ha a lap megsült és langyosra hűlt megkenjük vele. A tetejére kerül a tejszínhab és megszórjuk reszelt csokoládéval, már tálalhatjuk is.
A krémhez megfőzöm a tejben a búzadarát (sűrűre), és néha-néha megkevergetve kihűtöm teljesen. A puha vajat a porcukorral kikeverem, majd hozzáadom a kihűlt tejbegrízt és botmixer...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes1. A képviselőfánk- vagy más néven égetett tésztához 2,5 dl vizet felforralunk a vajjal/margarinnal és 1 csipet sóval. Egyszerre beleszórjuk a lisztet, és erőteljesen addig keverj...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: KözepesElkészítjük először a "cukros tejet". -1 cs. vaníliás cukor -0,5 l tej -2 kupak sütőrum -Porcukor ízlés szerint A fentieket összekeverjük. Elkészítjük a "mascarponés mass...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA pudingport, a tejet és a cukrot egy edénybe tesszük, a szokásos módon megfőzzük. Amikor elkészült, a vaníliaaromát is hozzákeverjük és hagyjuk kihűlni. A tejszínhabot felverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű