5 tojás,
1dl olaj,
1dl víz,
20dkg porcukor
1cs. sütőpor,
fél kávéskanál szódabikarbóna,
20dkg liszt,
1-2 evőkanál kakaó
1cs vaníliáscukor,
kevés fahéj
7dl tej,
2cs. vaníliáspudingpor,
20dkg ráma,
20dkg porcukor
1 torta bevonó+10dkg ráma
A tojássárgáját, az olajat, a vizet és a cukrot habosra kavarjuk, majd hozzá szitáljuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet, végül a keményre vert tojásfehérje, A tepsit kibéleljük sütőpapírral. megkenjük vajjal és rászeleteljük a körtét, megszórjuk vaníliáscukorral, fahéjjal, erre kerül a tészta fele, a maradék tésztába 1-2 evőkanál kakaót keverünk és a fehér tészta tetejére kenjük, majd megmárványozzuk, tű próbáig sütjük. Én 170 fokon.
Ha kihűlt kifordítjuk és óvatosan lehúzzuk a papírt róla.
A pudingot megfőzzük és kihűtjük, a rámát, a cukorral kihabosítjuk végül a pudingot is hozzáadjuk, tetejére csokit olvasztunk.
Elkészítés: 350 gramm liszt, tojás, só, víz és az ecet keverékéből gyúrjunk egy tésztát, és hagyjuk fél órát hűvös helyen pihenni. A maradék lisztből és a vajból szintén gyúrjunk...
Elkészítési idő:1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. 2....
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és kézi mixerrel alaposan eldolgozzuk, majd cipó alakúra formázzuk. A cipót két részre osztjuk és mindegyiket tepsi méretű téglalappá nyújtj...
Elkészítési idő: