20dkg mogyoró
20dkg dió
20dkg cukor + 4 ek cukor
1 csomag vaniliás puding
5 dl tej
100 g vaj
100 g főzőcsoki + 50g vaj
5 dkg mazsola
1 marék pirított mogyoró
rum ízlés szerint
tejszinhab a diszitéshez
kakaó
Süssünk 3 vékony piskótát 1 kakaós, 1mogyorósat és 1 simát . Szirupot főzünk 20dkg cukorból és 2 dl vizbből rummal izesítjük . Megfőzzük a vaniliás pudingot 4 kanál cukorral , amikor kihült habosra keverjük a vajjal . A piskótákat megtöltjük a kémmel és jól megszórjuk dióval és mogyoróval , az utolsó tetejét is kenjük le vékonyan . Hadjuk pihenni egy éjszakát . Másnap poharakba szaggatjuk és csokival leöntjük ,majd megszórjuk darabos pirított mogyoróval , a végén tejszinhabbal diszítjük .
A tojásokat szétválasztjuk. A kókuszos tésztához a tojásfehérjét keményre felverjük a cukorral, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. A kakaós tésztához a sárgáját felhabosítjuk...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesEgy nagy méretű tepsit, (kb.25x35) kibélelünk sütőpapírral. Az almát vékonyra szeleteljük, a kibélelt tepsibe terítjük és megszórjuk fahéjjal. Elkészítjük a piskótát. 12 evőkanál...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tésztához valókból négy lapot sütünk. Egyenként kisütjük őket. A főzött krémet és a margarinos krémet elkészítjük és összekeverjük. Összeállítása: Elsőlapot begkenjük lekvárr...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes1. A kávét lefőzzük, hűlni hagyjuk. 2. A tejszínt felverjük a porcukorral és a habfixálóval, majd hozzákeverjük a mascarpone-t is. 3. A kávét a rummal, tejjel és a vaníliás cukor...
Elkészítési idő: 15-20 perc Nehézség: Könnyű