20dkg mogyoró
20dkg dió
20dkg cukor + 4 ek cukor
1 csomag vaniliás puding
5 dl tej
100 g vaj
100 g főzőcsoki + 50g vaj
5 dkg mazsola
1 marék pirított mogyoró
rum ízlés szerint
tejszinhab a diszitéshez
kakaó
Süssünk 3 vékony piskótát 1 kakaós, 1mogyorósat és 1 simát . Szirupot főzünk 20dkg cukorból és 2 dl vizbből rummal izesítjük . Megfőzzük a vaniliás pudingot 4 kanál cukorral , amikor kihült habosra keverjük a vajjal . A piskótákat megtöltjük a kémmel és jól megszórjuk dióval és mogyoróval , az utolsó tetejét is kenjük le vékonyan . Hadjuk pihenni egy éjszakát . Másnap poharakba szaggatjuk és csokival leöntjük ,majd megszórjuk darabos pirított mogyoróval , a végén tejszinhabbal diszítjük .
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, két részre osztjuk, majd vékonyra nyújtjuk és zsírozott, lisztezett tepsiben két lapot sütünk belőle. A tejet a pudinggal sűrűre főzzük, a Ram...
Elkészítési idő:A tésztához és a krémhez külön edényben elkészítjük a karamellt. A kristálycukrot karamellizáljuk, felengedjük a tejjel és ha a cukor ismét felolvadt benne, akkor levesszük a tűzrő...
Elkészítési idő:Elkészítése: A sütőt 180 °C-ra melegítjük. Egy 25 * 25 cm-es tepsibe sütőpapírt fektetünk. A tésztához összevegyítjük a száraz hozzávalókat, majd hozzákeverjük a nedves hozzá...
Elkészítési idő:A kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük és egy 18 cm – es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, majd a tortaforma szélét kirakjuk félbevágott eperrel és hűtőbe tesszük amíg...
Elkészítési idő: 30 perc