Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Francia mákos krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

A mézes lapokhoz:

30 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 ek méz
7 dkg vaj
2 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna

A mákos piskótához:

15 dkg cukor
15 dkg liszt
6 tojás
3 evőkanál víz
fél dl olaj
fél csomag sütőpor
10 dkg mák (lehet őröletlen is)

A krémhez:

3 tojás sárgája
15 dkg cukor
2 csomag vanília ízű pudingpor
7 dl tej
20 dkg porcukor
25 dkg margarin

Elkészítés:


Elkészítése:

A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütünk egy 22*38 cm-es tepsin, majd hagyjuk kihűlni.

A mákos piskótához a tojás sárgájákat habosra kavarjuk a 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a mákkal. A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a a mákos masszát a sütőporral és a liszttel. Kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe (amin a lapokat sütöttük) belesimítjuk a masszát és 180 fokos sütőben kb 20 percig sütjük a piskótát.

A krémhez a tojás sárgájákat a 15 dkg porcukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A margarint kikeverjük a 20 dkg porcukorral, s ha kihűlt a krém összedolgozzuk a kettőt.

Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a mákos piskóta, amire a krém másik fele kerül. Végül a második mézes lappal befedjük. A tetejét porcukorral szórhatjuk meg, vagy esetleg a megmaradt tojásfehérjét vízgőz felett felverjük kristálycukorral s ezt kenjük a sütemény tetejére.

Trükkök, tippek, praktikák:


Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drább

Francia mákos krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jucus
Habos gesztenyés
Habos gesztenyés

Kakaós piskótát sütünk. A pudingot felfőzzük a tejjel és a cukorral, még melegen belekeverjük a gesztenyepürét. Ha kihűlt felverjük a tejszínt és hozzáadagoljuk a krémet. Tetejére...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Bohémia kocka
Bohémia kocka

A tojásfehérjéket a vízzel habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd keményre verjük. A tojássárgákat hozzákeverjük, majd a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet. A tepsit szilikon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: janos
Rolat sa suvim smokvama, šljivama i bademima
Rolat sa suvim smokvama, šljivama i bademima

Način pripreme: Ušpinovati 250 grama šećera sa pola šoljice vode. Dodati bademe i ostaviti da se ohladi. Samleti smokve i sa šakom šećera izmesiti, pa razvući oglagijom što tanje....

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Raffaello szelet
Raffaello szelet

A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, melyhez apránként hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket. Kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk