menu

Családireceptkönyv.hu

Francia mákos krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

A mézes lapokhoz:

30 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 ek méz
7 dkg vaj
2 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna

A mákos piskótához:

15 dkg cukor
15 dkg liszt
6 tojás
3 evőkanál víz
fél dl olaj
fél csomag sütőpor
10 dkg mák (lehet őröletlen is)

A krémhez:

3 tojás sárgája
15 dkg cukor
2 csomag vanília ízű pudingpor
7 dl tej
20 dkg porcukor
25 dkg margarin

Elkészítés:


Elkészítése:

A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütünk egy 22*38 cm-es tepsin, majd hagyjuk kihűlni.

A mákos piskótához a tojás sárgájákat habosra kavarjuk a 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a mákkal. A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a a mákos masszát a sütőporral és a liszttel. Kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe (amin a lapokat sütöttük) belesimítjuk a masszát és 180 fokos sütőben kb 20 percig sütjük a piskótát.

A krémhez a tojás sárgájákat a 15 dkg porcukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A margarint kikeverjük a 20 dkg porcukorral, s ha kihűlt a krém összedolgozzuk a kettőt.

Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a mákos piskóta, amire a krém másik fele kerül. Végül a második mézes lappal befedjük. A tetejét porcukorral szórhatjuk meg, vagy esetleg a megmaradt tojásfehérjét vízgőz felett felverjük kristálycukorral s ezt kenjük a sütemény tetejére.

Trükkök, tippek, praktikák:


Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drább

Francia mákos krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gesztenyés süti
Gesztenyés süti

A gesztenyemasszát a darált keksszel, 1 ek. rummal, vaníliás cukorral és egy kevés tejjel (2 dl) összegyúrom. Ebbe nem tettem cukrot, mert az összetevők is édesek. Egy tepsibe (21...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
JUGOSZLÁV KRÉMES •
JUGOSZLÁV KRÉMES •

A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot kemén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszkocka csokoládékrémmel
Kókuszkocka csokoládékrémmel

A hozzávalókból hagyományos módon piskótát sütünk. Amikor kihűlt kettévágjuk és megkenjük a csokikrémmel. A felkockázott piskótát beleforgatjuk az öntetbe és a kókuszreszelékbe.

Elkészítési idő: 1,5 - 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar túrós krémes
túrós krémes

A piskóta hozzávalóit kétfelé osztjuk és sütünk belőle 2 piskóta lapot közepes tepsiben. Ha nagyobb méretűt akarunk, növeljük arányosan a mennyiségeket,( 4-4 tojás, 10-10 dkg liszt...

Elkészítési idő: 2 ó
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk