menu

Családireceptkönyv.hu

Citromos pite ( tk, cm)


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 1 tepsi
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:
- 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg édesítő
- 1 tojás
Krém:
- 1 dl citromlé
- 2 Bio citrom reszelt héja
- 10 dkg édesítő
- 5 tojássárgája
- 5 dkg vaj
- 5 dkg keményítő
- 2,5 dl tej
Hab:
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg édesítő
- 40 g víz

Elkészítés:


Az összes hozzávalót egy tálban morzsoljuk el majd gyúrjunk belőle tésztát. Folpackba csomagolva tegyük hűtőbe 30 percre. Ha eljárt az idő nyújtsuk ki és helyezzük egy piteformába és szurkáljuk meg villával. Egy a piteformától nagyobb sütőpapírt vágjunk le, vágjuk be a széleit, hogy könnyebben illeszkedjen a formába, tegyük a pitetésztára és nehezékként tegyünk bele kb. 1 kg babot vagy lencsét. 180°-on 15 percig süssük majd vegyük le róla a babot. Az alja még picit világos ezért még 10 percre visszatesszük a sütőbe. A citromlét, az édesítőt, a keményítőt és a tojások sárgáját kikeverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat és a tejet. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve puding sűrűségűre főzzük. Még forrón adjuk hozzá a vajat. A krémet ráöntjük a pite alapra. Az édesítőből és a vízből szirupot főzünk. Közben elkezdjük verni a tojások fehérjét és ha a szirup elérte a 120°-ot hozzácsurgatjuk. Kb. 5 percet keverjük még. Ha nincs kedvetek hőmérőzni, simán verjétek fel a fehérjét az édesítővel. Ezután a krémre símítjuk a krémet vagy habzsákból rányomjuk. Mehet vissza a sütőbe 110°- ra 15 percre 😊 és készen is van.

Citromos pite ( tk, cm)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Diós piskótaholdacskák
Diós piskótaholdacskák

A 3 tojássárgáját, a cukrot és a vajat habosra kikeverjük, majd apránként, felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Panna cotta
Panna cotta

A zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt és a tejet egy lábasba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliarúd kikapart magocskáit és magát a rudat is, majd az egé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Babi
Csoda kifli
Csoda kifli

A tojások sárgáját és a zsirt kikavarni. hozzáadni a tejfölt és aval is kavarni habosra. bele teszük a lisztet pici sót és az ecetet jól össze gyurni és 3 részre ossztani. Egyenké...

Elkészítési idő: 25
Nehézség: Közepes
share
Avatar Madártej-szelet
Madártej-szelet

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A sütőporral elkevert lisztet óvatosan beleforgatjuk és zsírozott, lisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük. A krém hozzávalóit a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk