- 175 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 75 g finomliszt
- 100 g vaj
- 25 g 1:4 édesítő
- 1 tojás
A krém hozzávalói:
- 100 ml citromlé
- 2 Bio citrom reszelt héja
- 25 g 1:4 édesítő
- 5 tojássárgája
- 50 g vaj
- 50 g keményítő
- 250 ml tej
A hab hozzávalói:
- 3 tojásfehérje
- 37 g 1:4 édesítő
- 40 g víz
◾️Az összes hozzávalót egy tálban morzsoljuk el majd gyúrjunk belőle tésztát.
◾️Folpackba csomagolva tegyük hűtőbe 30 percre.
◾️Ha eljárt az idő nyújtsuk ki és helyezzük egy piteformába és szurkáljuk meg villával.
◾️Egy a piteformától nagyobb sütőpapírt vágjunk le, vágjuk be a széleit, hogy könnyebben illeszkedjen a formába, tegyük a pitetésztára és nehezékként tegyünk bele kb. 1 kg babot vagy lencsét.
◾️180°-on 15 percig süssük, majd vegyük le róla a babot.
◾️Az alja még picit világos ezért még 10 percre visszatesszük a sütőbe.
◾️A citromlét, az édesítőt, a keményítőt és a tojások sárgáját kikeverjük.
◾️Hozzáadjuk a citromhéjat és a tejet.
◾️Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve puding sűrűségűre főzzük.
◾️Még forrón adjuk hozzá a vajat.
◾️A krémet ráöntjük a pite alapra.
◾️Az édesítőből és a vízből szirupot főzünk.
◾️Közben elkezdjük verni a tojások fehérjét, és ha a szirup elérte a 120°-ot hozzácsurgatjuk.
◾️Kb. 5 percet keverjük még.
◾️Ha nincs kedvetek hőmérőzni, simán verjétek fel a fehérjét az édesítővel.
◾️Ezután a krémre simítjuk a krémet vagy habzsákból rányomjuk.
◾️Mehet vissza a sütőbe 110°- ra 15 percre és készen is van.
A tojásokat a xilittel egy botmixerrel összekeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot. Ezután apránként beleöntjük a kókuszlisztet és végül a kókusz olajat.Nagyon omlós tésztát kapunk....
Elkészítési idő:A finomra reszelt sárgarépát konyharuhába tesszük, és alaposan kinyomkodjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A vajat vagy a margarint krémesre keverjük 6 dkg gyümölcscukorral. Egyenkén...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk, majd előmelegített sütőben sütjük.
Elkészítési idő: