menu

Családireceptkönyv.hu

Citromos pite


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 175 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 75 g finomliszt
- 100 g vaj
- 25 g 1:4 édesítő
- 1 tojás

A krém hozzávalói:
- 100 ml citromlé
- 2 Bio citrom reszelt héja
- 25 g 1:4 édesítő
- 5 tojássárgája
- 50 g vaj
- 50 g keményítő
- 250 ml tej

A hab hozzávalói:
- 3 tojásfehérje
- 37 g 1:4 édesítő
- 40 g víz

Elkészítés:


◾️Az összes hozzávalót egy tálban morzsoljuk el majd gyúrjunk belőle tésztát.
◾️Folpackba csomagolva tegyük hűtőbe 30 percre.
◾️Ha eljárt az idő nyújtsuk ki és helyezzük egy piteformába és szurkáljuk meg villával.
◾️Egy a piteformától nagyobb sütőpapírt vágjunk le, vágjuk be a széleit, hogy könnyebben illeszkedjen a formába, tegyük a pitetésztára és nehezékként tegyünk bele kb. 1 kg babot vagy lencsét.
◾️180°-on 15 percig süssük, majd vegyük le róla a babot.
◾️Az alja még picit világos ezért még 10 percre visszatesszük a sütőbe.
◾️A citromlét, az édesítőt, a keményítőt és a tojások sárgáját kikeverjük.
◾️Hozzáadjuk a citromhéjat és a tejet.
◾️Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve puding sűrűségűre főzzük.
◾️Még forrón adjuk hozzá a vajat.
◾️A krémet ráöntjük a pite alapra.
◾️Az édesítőből és a vízből szirupot főzünk.
◾️Közben elkezdjük verni a tojások fehérjét, és ha a szirup elérte a 120°-ot hozzácsurgatjuk.
◾️Kb. 5 percet keverjük még.
◾️Ha nincs kedvetek hőmérőzni, simán verjétek fel a fehérjét az édesítővel.
◾️Ezután a krémre simítjuk a krémet vagy habzsákból rányomjuk.
◾️Mehet vissza a sütőbe 110°- ra 15 percre és készen is van.

Citromos pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Epres kocka
Epres kocka

1. Lépés A leveles tésztát kiolvasztás után ketté veszem és két lapot nyújtok belőle. Az egyiket a sütőlap aljára teszem. 2. Lépés Ezt a lapot kirakom babapiskótával, a te...

Elkészítési idő: 35
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Piskótalap/pudingporos/
Piskótalap/pudingporos/

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Brigi
Dörmi mackó
Dörmi mackó

A 6 tojást felütöttem, és a 6 evőkanál cukorral habbá vertem. Én nem szoktam külön venni a fehérjét és a sárgáját, és működik: kemény habbá verődik így is. A habba óvatosan bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nutellás kevert süti
Nutellás kevert süti

--A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. -A sárgákat keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral, majd részletekben öntsd hozzá...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk