menu

Családireceptkönyv.hu

Képviselőfánk


Írta:

Adag: 20 drb
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tészta:
200 ml víz
200 g zsiradék (vaj, margarin, zsír)
200 g 400as liszt
1 csipet só
1 csipet cukor
kb 6-7 drb tojás
krém:
vanilia krém mint a krémesnek .

Elkészítés:


Forraljuk fel a vizet , adjuk hozzá a zsiradékot , cukrot , sót , amikor felforr, adjuk hozzá a lisztet. Addig főzzük amig el nem vállik az edény falától . Tűzről levéve átöntjük egy hideg edénybe amibe mixerelni tudjuk a tésztát , és egyesével beledolgozzuk a tojásokat . Kissé lágy nokedlitészta szerüséget kell kapnunk . Sütőpapirral bélelt tepsibe kis halmokat formálunk és 180 fokon 15-20 percig sütjük ( amkor már kezd pirulni) , ezután levesszük a hőfokot 150 re és még kb 15-20 percig száritjuk . Közbe nem nyitogassuk a sütőt ! Amikor kész résnyire nyitjuk a sütőt és bent hadjuk kihulni a kész halmocskákat !

Képviselőfánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Szabina
Light kakaós piskótatekercs
Light kakaós piskótatekercs

A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojássárgáját az édesítővel kikeverjük. Majd hozzákeverjük a darált zabpelyhet vagy zablisztet, a kakaóport és a narancs/citrom héjat. A tojásfe...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
3 bit szelet
3 bit szelet

A sűrített tejet, ha konzerv, akkor dobozzal együtt annyi vízbe tesszük, ami ellepi és főzzük kb. 4-5 órát, eközben a tejből sűrű karamellkrém lesz. Ha tubusos, akkor a tubusból be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Gesztenyés álomkrémes
Gesztenyés álomkrémes

Kezdjük a vaníliás réteggel, mert amíg a többit csináljuk, lesz ideje lehűlni. 2 dl tejet elkezdünk forralni. A maradék 1 dl tejjel a pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
eszkimó szelet
eszkimó szelet

a tetejére a csokimázhoz: 3 kanál vajat,3 kanál kakaót és 3 kanál cukrot vagy mézet, olvadásig melegítjük, de nem főzzük mert kicsapódik, kis hülés után a krémesre öntjük, dermedés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk