2 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 ek kristálycukor
2 dl tej
vanília
10 dkg vaj
2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge tűzön, vagy gáz fölött, sűrűre főzzük. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl. Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük. Ha teljesen kihűlt megkenjük a tortalapokat és hidegre tesszük. Legjobb, ha a fogyasztás előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk.
Tipp: Ha még csokisabb krémre vágysz, a végén keverj bele 5 dkg étcsokoládé cseppet.
Joghurtot az eritrittel, és 1 csepp vanília aromával keverd össze, a kávét meg 1 csepp rumaromával ízesítsd. Az abonetteket mártsd bele a kávéba, és rétegezd a joghurttal. Végén sz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, a sütőporos lisztet, és kb. 25 x 30 cm-es tepsiben aranybarnára sütjük. A meggyes krémh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet összegyúrni és 4 lapban megsütni. A töltelékhez az almát lereszelni a 15 dkg vaníliás cukorral megdinsztelni. Miután a lapok kihűltek, megtölteni az almás töltelék...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét kemény habbá verjük, kanalanként eldolgozzuk benne a porcukrot, egyszerre hozzáadjuk a tojássárgás és végül könnyedén hozzákeverjük a lisztet, vigyázva, hogy a h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű