2 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 ek kristálycukor
2 dl tej
vanília
10 dkg vaj
2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge tűzön, vagy gáz fölött, sűrűre főzzük. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl. Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük. Ha teljesen kihűlt megkenjük a tortalapokat és hidegre tesszük. Legjobb, ha a fogyasztás előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk.
Tipp: Ha még csokisabb krémre vágysz, a végén keverj bele 5 dkg étcsokoládé cseppet.
Piskótát sütni. 160 fok 40-45 perc. Vaníliás puding, cukor, tejbe megfőzni. A tojás fehérjét cukorral habbá verni , a meleg pudingba keverni, a felvert habot, melegen ráönten...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézLisztbe sütôpor, edènybe külön tojàssàrgàja, cukor, vîz, olaj-... habosra turmixolod rà a lisztre. Fehèrjèt felvered bele rakod, kivajazott ,tepsibe közèpen- közepes làngon 30-35 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a zsiradékkal együtt, megfelelő nagyságú fazékban (1,5, 2 literes) feltesszük főni; amikor forr, megsózzuk, hozzáadjuk a cukrot, és amikor erőteljesen forr, egyszerre bel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához a tojások fehérjét habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a morzsát és a sütőport. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, a tetejét vágott dióval me...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Közepes