menu

Családireceptkönyv.hu

Rákóczi Túrós


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Linzer alap

200 g liszt
100 g vaj
50 g cukor
sütöpor egy fél kiskanál
2 db tojássárgája

Töltelék:

450 g tehéntúró
cukor egy pupos evökanál
3 vaniliás cukor
3 tojásságra,
2 dl tejföl
5 dkg zsemlemorzsa
1 citrom reszelt citromhéja
2 db tojásfehérje

Tojáshab

3 tojásfehérje
15 dkg porcukor

kb 150 g barack lekvár

Elkészítés:


Tészta :

A tésztához valókat egy tálba kimérjük gyors mozdulattal összegyúrjuk és
egy formában kb 25 x 20 kinyujtjuk.
kb 10 percig 180 fokon sütjük addig ameddig már kezd egy kis szine lenni.
Kicsit kihütjük és vékonyam megkenjük barack lekvárral.

Töltelék :

A 2 db tojásfehérjét fölverjük keményhabbá. A többi hozzávalókat jól összekeverjük egynemü masszává.
A végén a tojáshabot is lazán beledolgozzuk.
Egyenletesen rákenjük a tészta tetejére.
Kb 30 percig sütjük ismét. Amikor már kezd egy kis szine lenni akkor már jó.

Tojáshab:

A tojásfehérjét gözfölött ( tehát nem forrásban lévö viz.)
Egy tálban a cukorral együt habbá fölverjük.
Azt a tálat választjuk erre a célre ami egy magassabb fazékra pont passzol.

Habzsák segitségével berácsozzuk a tészta tetejét.
150 fokon kicsit megszáritjuk kb 10 percig. amikor már kicsit szilárdabb a teteje akkor jó.

A rácsok közét baracklekvárral kitöltjük.

Jó étvágyat.


Trükkök, tippek, praktikák:


Csak magyar jellegü túroval készithetö

Rákóczi Túrós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Paplan süti
Paplan süti

A süti készítését a túrós töltelékkel kezdjük. A vaníliás pudingot megfőzzük. A tejből egy kevésben elkeverjük csomómentesre a pudingport, a többit felforraljuk. Teszünk bele 3-5 e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judy
Kapucíner szelet
Kapucíner szelet

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni (lehet hozzáadni egy csipet sót), majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Amikor felvertük, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös-meggyes-babapiskótás
Tejfölös-meggyes-babapiskótás

2 -3 kanál cukrot tegyünk egy edénybe és lassú tűzön kezdjük felolvasztani, amikor kissé barnává válik engedjük fel, hideg tejjel. Folyamatosan kavargassuk, amíg a cukor el nem olv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Boszorkánymáglya
Boszorkánymáglya

Elkészítés A tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy jénai tál aljára pakoljuk őket. Majd gesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk