menu

Családireceptkönyv.hu

Rákóczi Túrós


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Linzer alap

200 g liszt
100 g vaj
50 g cukor
sütöpor egy fél kiskanál
2 db tojássárgája

Töltelék:

450 g tehéntúró
cukor egy pupos evökanál
3 vaniliás cukor
3 tojásságra,
2 dl tejföl
5 dkg zsemlemorzsa
1 citrom reszelt citromhéja
2 db tojásfehérje

Tojáshab

3 tojásfehérje
15 dkg porcukor

kb 150 g barack lekvár

Elkészítés:


Tészta :

A tésztához valókat egy tálba kimérjük gyors mozdulattal összegyúrjuk és
egy formában kb 25 x 20 kinyujtjuk.
kb 10 percig 180 fokon sütjük addig ameddig már kezd egy kis szine lenni.
Kicsit kihütjük és vékonyam megkenjük barack lekvárral.

Töltelék :

A 2 db tojásfehérjét fölverjük keményhabbá. A többi hozzávalókat jól összekeverjük egynemü masszává.
A végén a tojáshabot is lazán beledolgozzuk.
Egyenletesen rákenjük a tészta tetejére.
Kb 30 percig sütjük ismét. Amikor már kezd egy kis szine lenni akkor már jó.

Tojáshab:

A tojásfehérjét gözfölött ( tehát nem forrásban lévö viz.)
Egy tálban a cukorral együt habbá fölverjük.
Azt a tálat választjuk erre a célre ami egy magassabb fazékra pont passzol.

Habzsák segitségével berácsozzuk a tészta tetejét.
150 fokon kicsit megszáritjuk kb 10 percig. amikor már kicsit szilárdabb a teteje akkor jó.

A rácsok közét baracklekvárral kitöltjük.

Jó étvágyat.


Trükkök, tippek, praktikák:


Csak magyar jellegü túroval készithetö

Rákóczi Túrós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gesztenyés, tejszínes kocka
Gesztenyés, tejszínes kocka

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből a cukorral kemyén habot verünk, belekeverjük a sárgákat, végül a kakaóval és sütőporral elvegyített lisztet is beleforgatjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hardi
Meggyes tortsa
Meggyes tortsa

Kimérjük egybe a száraz hozzávalókat a tésztához. A tojásokat szétválasztjuk. Fehérjét habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a sárgáját és a többi hozzávalót. Torta formában alacson...

Elkészítési idő: 1-1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
CITROM SZELET
CITROM SZELET

A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, bele a cukor a tojás és a langyos tejben felfuttatott szalakáli. Gyenge tésztát gyúrunk amit picit pihentetünk nem kell sokáig 4 részre vesszük és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes krémes recept
Mézes krémes recept

A krémet az alapanyagokból elkészítjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, az aromát és a citromhéjat is hozzáadjuk. A pudingport sűrűre főzzük a tejjel. Amikor kihűlt a p...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk