10 dkg vajat 10 evőkanál vizzel jól felforralunk. Ha forr 10 dkg lisztet szórunk bele és kevergetés mellett sürüre főzzük. A Tüzről levéve egyenként 4 egész tojást keverünk hozzá, majd forró sütőben sütjül. Kanállal lis gombócokat rakunk a zsirozott tepsibe.
Krém: 3 egész tojást 15 dkg cukorral jól kikeverünk, 3 dl tejjel feleresztjük, 5 kanál liszttel és 1 vaniliáscukorral simára keverjük. Gőz fölött állandó keverés mellett sürüre főzzük.
1. Az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. 2. Hozzáadjuk a citrom levét, a héját, és a fahéjat. 3. Sűrűn kevergetve, közepes lángon elkezdjük főzni. 4....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Összegyúrjuk a hozzávalókat, hogy közepes keménységű, jól nyújtható tésztát kapunk, és elfelezzük. 2. Egyik fele az alja, a másik fele a teteje lesz. 3. Egy csomag vaníl...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz omlós tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal a dagasztógép táljába töltjük, és a gépre bízzuk összedolgozását. A kész tésztát fóliába csomagolva egy órára hűtőbe tesszük. A s...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűAz almát hámozzuk meg, vágjuk négy felé, majd távolítsuk el a magházat. Ezután vágjuk fel ízlés szerint, majd facsarjuk rá a citromlevet, és keverjük alaposan össze. (Én kisebb dar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű