Családireceptkönyv.hu

Töltött káposzta (debreceni)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (10 személyre)

80 dkg sertésapró,
3 kg savanyú káposzta,
20 dkg rizs,
15 dkg vöröshagyma,
5 dkg só,
kis fokhagyma,
őrölt pirospaprika,
törött bors,
majoránna,
2 tojás,
1/2 liter tejföl,
15 dkg liszt,
30 dkg szalonna,
30 dkg zsír,
50 dkg debreceni páros kolbász.

Elkészítés:


Elkészítés

A káposztalevelekből a szár vastag részét kivágjuk.
A savanyú káposztát megízleljük, ha túl savanyú, jól kimossuk, kicsavarjuk.
A húst apró darabokra vágjuk, megsózzuk, fűszerezzük.
Az apróra vágott, kiolvasztott szalonnán megpirítjuk a reszelt hagyma egyharmadát, az összezúzott fokhagymát, és ezt is a húshoz adjuk. Hozzátesszük a rizst, tojást ütünk bele, jól összegyúrjuk, és a levelekbe töltve, egyenként összegöngyöljük.
Zsíron a maradék, apróra vágott hagymát megpirítjuk, megpaprikázzuk, és kevés vízzel felengedjük.
Beletesszük a a savanyú káposzta háromnegyed részét, erre sorba rakjuk a töltelékeket, és a megmaradt káposztával beborítva, puhára főzzük.
Végül rózsaszínű, vékony paprikás rántással berántjuk, megtejfölözzük, és készre főzzük.

Személyenként 2-2 töltetéleket teszünk a tálra, kakastaréjnak megsütött kolbászt fektetünk a tetejére, végül tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Töltött káposzta (debreceni)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szárazföldi paella
Szárazföldi paella

A finoman sózott-borsozott csirkerészeket kevés olívaolajon alaposan lepirítjuk, majd félretoljuk a serpenyőben és mellette a nagyon finomra vágott lilahagymát üvegesre pároljuk. H...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldséges fasírt tepsiben, vele sült krumplival
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Zöldséges fasírt tepsiben, vele sült krumplival

A cukkini felét, a gombát, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, összedaraboljuk, és egy késes robotgépben finomra aprítjuk. Tálba tesszük a darált hússal, hozzáütjük a tojásoka...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Sonkás-krémes tavaszi sajttekercs
Sonkás-krémes tavaszi sajttekercs

A sajtot nejlonzacskóba tesszük, a száját jól bekötjük. Lobogó vízbe tesszük, majd a lángot levesszük takarékra, és 10 percig benne hagyjuk a sajtot. Közben a főtt tojást és a ká...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Fűszeres, sajtos, burgonya fasírt
Fűszeres, sajtos, burgonya fasírt

Fél kg főtt áttört burgonya lehűtve, 2 db tojás, 1 közepes hagyma apróra vágva, 1-2 gerezd fokhagyma zúzva, 15 dkg reszelt sajt, 2 kanál tejföl, 20 dkg liszt, petrezselyem, 2 kávés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk