Családireceptkönyv.hu

Töltött káposzta (debreceni)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (10 személyre)

80 dkg sertésapró,
3 kg savanyú káposzta,
20 dkg rizs,
15 dkg vöröshagyma,
5 dkg só,
kis fokhagyma,
őrölt pirospaprika,
törött bors,
majoránna,
2 tojás,
1/2 liter tejföl,
15 dkg liszt,
30 dkg szalonna,
30 dkg zsír,
50 dkg debreceni páros kolbász.

Elkészítés:


Elkészítés

A káposztalevelekből a szár vastag részét kivágjuk.
A savanyú káposztát megízleljük, ha túl savanyú, jól kimossuk, kicsavarjuk.
A húst apró darabokra vágjuk, megsózzuk, fűszerezzük.
Az apróra vágott, kiolvasztott szalonnán megpirítjuk a reszelt hagyma egyharmadát, az összezúzott fokhagymát, és ezt is a húshoz adjuk. Hozzátesszük a rizst, tojást ütünk bele, jól összegyúrjuk, és a levelekbe töltve, egyenként összegöngyöljük.
Zsíron a maradék, apróra vágott hagymát megpirítjuk, megpaprikázzuk, és kevés vízzel felengedjük.
Beletesszük a a savanyú káposzta háromnegyed részét, erre sorba rakjuk a töltelékeket, és a megmaradt káposztával beborítva, puhára főzzük.
Végül rózsaszínű, vékony paprikás rántással berántjuk, megtejfölözzük, és készre főzzük.

Személyenként 2-2 töltetéleket teszünk a tálra, kakastaréjnak megsütött kolbászt fektetünk a tetejére, végül tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Töltött káposzta (debreceni)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Lintyő
Borított csirkecomb
Borított csirkecomb

A combokat lebőrözzük és kicsontozzuk, lehetőleg úgy, hogy a hús egyben maradjon. A tenyérnyi darabokat enyhén kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk, és hűtőbe tesszük. Ragu készít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Agglegénytál - OK
Agglegénytál - OK

1. Forró olajban megpirítunk egy finomra vágott hagymát a metéltre vágott szafaládéval együtt. 2. Utána hozzáadunk 2 nyers burgonyát metéltre, 2 db paprikát csíkokra vágva, az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Kolbászos-lecsós tarhonya
Kolbászos-lecsós tarhonya

1. A lecsóhoz a zsíron a szeletelt hagymát, fokhagymát és paprikát magas hőmérsékleten lepirítjuk, majd rádobjuk a szeletelt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gabimami
Tejbegríz
Tejbegríz

Összekeverjük és felforraljuk a tejet, vizet és sót, majd belerakjuk a búzadarát. Közepes lángon állandó kevergetés mellett főzzük, amíg besűrűsödik. Ha kemény lenne, akkor még u...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk