1,5 dl víz
20 dkg + 2 ek. cukor
1,5 dl tejszín
4 ek. holland kakaópor
fél cs. zselatin
A vízből 1 evőkanálnyit tégy félre. A többihez keverd a kakaóport, a tejszínt és a cukrot. Lassú tűzön, nagyjából 20 percig folyamatos kevergetés mellett főzd, amíg kissé sűrűsödni kezd. Vedd le a tűzről. Közben egy másik edényben a félretett vízben keverd el a maradék cukort, a zselatint pedig csak szórd bele. Hagyd 5 percig pihenni. A tűzről levett csoki tortamázban csomómentesen keverd el a zselatinos vizet. Majd gyors mozdulatokkal keverd még legalább 1 percig. A cca. 70 fokosra lehűlt csokimázat egyenletesen oszd el a karácsonyi sütemények, torták tetején, oldalán.
A lisztet összekeverjük a sütőporral,utifűmag liszttel. Tojást elkeverjük az édesítővel. A túróhoz hozzáadjuk a tejfölt,és a margarint összekeverjük. A végén mindent egybe rakun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a puha margarint habosra keverem a cukorral, egyenként alaposan beledolgozom a két tojást, jöhet a csipetnyi só. Végül a pici sütőporral elkevert lisztet is beledolgozo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKikeverem csomómentesre a pudingport, lisztet, tojást, cukrot kevés tejjel. A többi tejet felteszem forrni. Forrás előtt beleöntöm a pudingos öntetet. Lassú tűznél sűrüre főzöm....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet a vajjal elmorzzoljuk,hozzáadjuk a cukrot,diót,sót,és a tojássárgákkal jól összegyúrjuk. Fél órát hűtőben pihentetjük. Közben a morzsát az olajon megpirítjuk,a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű