Hozzávalók 40 x 30 cm-es tepsihez
a tésztához:
8 tojás
5 evőkanál (nád)cukor
3 evőkanál liszt
20 dkg durvára darabolt dió
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 citrom reszelt héja
a krémhez:
3 csomag főzős vaníliaízű pudingpor
1 l tej
5 evőkanál (nád)cukor
25 dkg vaj
a tetejére:
5 dkg durvára darabolt dió
Diós-vaníliás szelet
A krémhez a pudingporból, a cukorból és a tejből sűrű pudingot főzünk. Amikor langyosra hűlt, apránként belekeverjük a vajat. Félretesszük, néha átforgatjuk.
A tésztához a tojásfehérjéből az apránként hozzáadott cukorral kemény habot verünk. Beletesszük a tojások sárgáját, és 5-6 percig tovább verjük. Végül laza mozdulatokkal beleforgatjuk a citromhéjjal, dióval és fahéjjal elvegyített lisztet. A masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, majd keresztben kettévágjuk. Az egyiket tálcára tesszük, megkenjük a krém felével, majd rátesszük a másik lapot, óvatosan lenyomkodjuk, elosztjuk rajta a megmaradt krémet, és megszórjuk dióval. A süteményt szeletelve tálaljuk. Ha 1-2 órát vagy 1 éjszakát hűtőben áll, még finomabb.
Način pripreme: Pomešati isitnjen keks, mlevene orahe,iseckane žele bombone, šećer u prahu, 2 štangle strugane čokolade, rum i mleko. Mleko pri tom postepeno dodavati. Masu dob...
Elkészítési idő: 1Keverj össze mindent jó alaposan! A magozott cseresznye egyik felét keverd a tésztába, a másikat pedig majd szórd a tetejére! Hadd legyen jó gyümölcsös. Sok gyümölcs, kevés piskóta...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha nem állna össze a tészta, akkor még lehet hozzá tenni 1 kiskanál tejfölt. Az összegyűrt tésztát négy részre osztjuk és egyenként vékony téglal...
Elkészítési idő: