Hozzávalók 40 x 30 cm-es tepsihez
a tésztához:
8 tojás
5 evőkanál (nád)cukor
3 evőkanál liszt
20 dkg durvára darabolt dió
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 citrom reszelt héja
a krémhez:
3 csomag főzős vaníliaízű pudingpor
1 l tej
5 evőkanál (nád)cukor
25 dkg vaj
a tetejére:
5 dkg durvára darabolt dió
Diós-vaníliás szelet
A krémhez a pudingporból, a cukorból és a tejből sűrű pudingot főzünk. Amikor langyosra hűlt, apránként belekeverjük a vajat. Félretesszük, néha átforgatjuk.
A tésztához a tojásfehérjéből az apránként hozzáadott cukorral kemény habot verünk. Beletesszük a tojások sárgáját, és 5-6 percig tovább verjük. Végül laza mozdulatokkal beleforgatjuk a citromhéjjal, dióval és fahéjjal elvegyített lisztet. A masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, majd keresztben kettévágjuk. Az egyiket tálcára tesszük, megkenjük a krém felével, majd rátesszük a másik lapot, óvatosan lenyomkodjuk, elosztjuk rajta a megmaradt krémet, és megszórjuk dióval. A süteményt szeletelve tálaljuk. Ha 1-2 órát vagy 1 éjszakát hűtőben áll, még finomabb.
A tésztához a lisztet, a kristálycukrot, a sütőport és a holland kakaóport keverjük össze, majd morzsoljuk hozzá a vajat. Adjuk hozzá a tojást és a tejet, majd gyúrjuk össze. Osszu...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÖsszegyúrom, 2be osztom, kinyújtom. Első lapot sütőpapíros tepsibe teszem, rá a tölteléket, erre a 2.lap. Felvert tojással lekenem, villával megszúrkálom, 170fokon légkeveréssel 35...
Elkészítési idő: Kb.3 óra Nehézség: KözepesAz almát meghámozzuk, és durvára reszeljük, meglocsoljuk 1/2 citrom levével, hozzáadjuk a 2 csomag vaníliás cukrot és a 3 kk fahéjat, elkeverjük. Papírral kibélelt tepsiben elterí...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes1. Először a tésztát gyúrjuk össze. A lisztet összekeverjük a porcukorral, sóval, sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal (a videóban nagy lyukú reszelőn reszeli bele a vajat a lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű