Krém
50 dkg
25 dkg vénusz kocka
1 cs. vaniliás pudingpor
3 dl tej
20 dkg cukor
Tetejére
6dl habtejszin
3 kis csomag habfixáló
piskótához
6 tojás
20 dkg schar mix c
18 dkg cukor
2kk. sütőpor
1cs. vaniliás cukor
2 ek. kakaópor
4ek. víz
Piskóta
A tojásfehérjét 2 ek. vízzel félkemény habbá verjük,hozzáadjuk a cukor felét és kemény habbá verjük.A tojássárgáját a vaniliás cukorral és a maradék cukorral kikeverjük.Közben hozzáadunk 2ek. vízet,azzal is habosra keverjük,végűl a kakaóport beleszitáljuk.A fehérjét és a sütőporos lisztett két részletben a sárgájához keverjük.Sütőpapiros tepsibe 180 fokon 0 perc alatt készre sütjük
A pudingport a tejjel és 10 dkg cukorral sűrűre főzzük,kihűtjük.
A margarint 10 dkg cukorral és a gesztenyével kikeverjük,és a kihűlt pudinggal összekeverjük.
A piskótára kenjük a krémet,rá a tejszínhabot.Hűtőbe tesszük.
A tojássárgáját a cukorral és a vízzel sűrűre keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és a darált diót. A fehérjékből vert habot óvatosan hozzáadjuk. Zsírozott, lisztezett k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a melleg vizet és a vaníliás cukrot. A lisztet, sütőport összekeverjük és hozzászitáljuk a tojásos alaphoz, majd lassan belekeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját habosra – egészen fehéredésig – keverjük a kristálycukorral és a csipet sóval. Hozzádolgozzuk a vaníliarúd kikapart magjait, majd a f...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesElőször a krémet főztem meg. Egy tapadásmentes lábosba öntöttem a tejszínt, a vizet és belekapartam a vanília magjait. A krémport, tojássárgát kevés vizes tejszínnel csomómentesr...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes