sütés előtti est
40 dkg liszt bl80
1 dkg élesztő
3 dl víz ebből galuska szerűen fakanállal összekeverni, letakarva én kelesztő tálba raktam, a konyha pulton hagyni másnapig…
másnap adok hozzá
60 dkg liszt bl80
0,5 dl olaj
2 dkg só
2 dkg élesztő
3 dl víz…
összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő
kétszer 40 percig kelesztem, a második végénél begyújtottam a sütőt.. 250 fokra tettem..megformázom a veknit…én úgy szoktam, hogy kilapogatom..jobbról behajtom a közepéig majd balról is a két végén háromszögbe is behajtom…aztán a végéről elkezdem feltekerni úgy hogy minden tekerést lenyomkodok a kezemmel… szép vekni lesz belőle… mehet a jénaiba… bemetszem kinek hogyan tetszik lehet hosszába keresztbe…jó alaposan lespriccelni vízzel a jénai tetejét is.. mehet a sütőbe. mikor szépen pirulgat leveszem a tetőt és még 15 percig sütöm…
1. Az élesztőt a langyos vízben kevés cukorral keverve felfuttatjuk. 2. Összekeverjük a többi hozzávalóval és az egyik tojással és a tésztát jó alaposan, legalább 30 percig daga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert vízben. Ez idő alatt a lisztet tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Majd a felfutott élesztőt is beletesszük és alaposan...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összekevertetjük a kenyérsütőgép pizza programjával, ez a leggyorsabb, de a mixer dagasztójával, vagy kézzel is ugyanannyira megfelelő. Ezután a tésztát 1-2 órán át...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk és kb. 10 percig pihentetjük. (én ilyenkor szoktam elpakolni magam körül : D ) A tésztát három egyenlő részre osztjuk, formázzuk, tejföllel lekenjük, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű