Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gyors kovászos kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


sütés előtti est
40 dkg liszt bl80
1 dkg élesztő
3 dl víz ebből galuska szerűen fakanállal összekeverni, letakarva én kelesztő tálba raktam, a konyha pulton hagyni másnapig…
másnap adok hozzá
60 dkg liszt bl80
0,5 dl olaj
2 dkg só
2 dkg élesztő
3 dl víz…

Elkészítés:


összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő
kétszer 40 percig kelesztem, a második végénél begyújtottam a sütőt.. 250 fokra tettem..megformázom a veknit…én úgy szoktam, hogy kilapogatom..jobbról behajtom a közepéig majd balról is a két végén háromszögbe is behajtom…aztán a végéről elkezdem feltekerni úgy hogy minden tekerést lenyomkodok a kezemmel… szép vekni lesz belőle… mehet a jénaiba… bemetszem kinek hogyan tetszik lehet hosszába keresztbe…jó alaposan lespriccelni vízzel a jénai tetejét is.. mehet a sütőbe. mikor szépen pirulgat leveszem a tetőt és még 15 percig sütöm…

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Egyszerű házikenyér fokhagymásan
Egyszerű házikenyér fokhagymásan

Az élesztőt a vízzel a cukorral, és pici liszttel megfuttattam, majd az összes hozzávalót összegyúrtam, 10 percig dagasztottam. Majd kb.45 -50 percet hagytam kelni. ( Gyönyörű nagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
kenyérlángos
kenyérlángos

A hozzávalókból tésztát dagasztok. Ha szükséges kevés vízzet adok még hozzá, de csak óvatosan, mert a burgonya lágyítja a tésztát. Hagyom duplájára kelni. Egy nagyobb sütőtepsit sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
366. Vizes zsemle  8-10 db
366. Vizes zsemle 8-10 db

Langyos vízben, a cukorral felfuttatni az élesztőt,. Rá az átszitált liszt és dagasztani,só.. Ha összeállt a tészta,hozzáadni a langyos margarint. Kicsit átgyúrni és keleszten...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Villámkalács (nem kell dagasztani) –
Villámkalács (nem kell dagasztani) –

Lemérünk 1/2 kg lisztet. Elveszünk belőle 3 evőkanállal, és két evőkanál olvasztott vajjal, vagy olajjal, 1 egész tojással, 3 evőkanál cukorral, 20 g élesztővel és egy bögre tejjel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk