részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
Tészta:1 kg BL80 liszt,1 kocka élesztő,6 dl tej,1,5 teáskanál só,1 evő kanál cukor,1 dl olaj.Feltét:25dkg béken szalonna 25 dkg eidám sajt .
Előkészületi idő: 120 perc
Sütési idő: 20 perc
Elkészítés:
Az élesztőt az 1 kanál meleg tejbe,az 1 evőkanál cukorral felfuttatom.A lisztet sót összekeverem,Hozzá öntöm az olajat,a felfuttatott élesztőt,és a langyos tejet,Jól kidolgozom,és meleg helyen duplájára kelesztem.Ha megkelt 10-12dkg gombócokat formálok.Hagyom kelni 15 percet.Oválisra sodrok minden gombócot,kiflit formálok belőlük,és sütőpapirral bélelt tepsire helyezem egymástól tisztes távolságra.Fóliával le tekarom,hogy ne száradjon be.Ha meg kelt,a kiflik végére egy-eg
Összekeverjük, előmelegített gofrisütőben kisütjük.
Elkészítési idő:Tálba öntjük a lisztet, a porcukrot, elkeverjük, közepébe mélyedést készítünk, hozzáadjuk a langyos tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne. 10 perc alatt felfutta...
Elkészítési idő:Külön edényben keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat. Ezután öntsük egybe őket és gyúrjuk össze. Pihentessük a tésztát 10 percig. Addig béleljünk ki sütőpapírral e...
Elkészítési idő: