részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
Tészta:1 kg BL80 liszt,1 kocka élesztő,6 dl tej,1,5 teáskanál só,1 evő kanál cukor,1 dl olaj.Feltét:25dkg béken szalonna 25 dkg eidám sajt .
Előkészületi idő: 120 perc
Sütési idő: 20 perc
Elkészítés:
Az élesztőt az 1 kanál meleg tejbe,az 1 evőkanál cukorral felfuttatom.A lisztet sót összekeverem,Hozzá öntöm az olajat,a felfuttatott élesztőt,és a langyos tejet,Jól kidolgozom,és meleg helyen duplájára kelesztem.Ha megkelt 10-12dkg gombócokat formálok.Hagyom kelni 15 percet.Oválisra sodrok minden gombócot,kiflit formálok belőlük,és sütőpapirral bélelt tepsire helyezem egymástól tisztes távolságra.Fóliával le tekarom,hogy ne száradjon be.Ha meg kelt,a kiflik végére egy-eg
http://www.receptabc.hu/recept/szalonnas_kifli_11681
Az összes hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe mérjük. Bedagasztjuk a tésztát, és kb. fél óra alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, majd három, egyforma darabb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejszínbe beleteszünk 3 evőkanál lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt jól elkeverjük és felfuttatjuk. Majd a liszteket a sikért, az aszkorbinsavat és a sót egy tálban...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A liszet a sót a vajat a tojassargákat, 1-2 kanal tejfölt a felfuttatot élesztővel elkezdjük összegyúrni egy tálban. Gyurjunk be...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: Nehéz1,5 dl langyos , cukros tejben az élesztőt felfuttattam. A liszthez kevertem mindent és összegyúrtam. Egy viszonylag lágy,de már nem ragadós tésztát kaptam. Meleg helyen kelt kb 45...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű