menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kenyér

40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 4 dl víz
60 dkg , 2 dkg élesztő , 6 kk só, 2 dl víz, 5 dkg vaj, késhegynyi aszkorbin sav

Elkészítés:


Kenyér

1. Kovász reggel elkészítve: 40 dkg BL55 liszt, 2 dkg élesztő, 4 dl víz
Délután a kovászhoz 60 dkg BL55 liszt, 2 dkg élesztő, 6 kk só, 2 dl víz, 5 dkg vaj, késhegynyi aszkorbinsav.
2. Kovász 3 óra alatt készült: 30 dkg liszt, 1,5 dkg élesztő, 2 dl víz
A kovászhoz 20 dkg rozsliszt, 25 dkg BL55 liszt, 3 tk só, 2 dl víz, fél csomag szárított élesztő (a friss elfogyott, abból kb. 1,5 dkg kellene), 5 dkg vaj.
A dagasztás után mindkettő kb. duplájára kelesztve, utána formázva, majd kb. még 15 percig pihentetve és kb. 1 óráig sütve.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Sonkás csiga Sacitól
Sonkás csiga Sacitól

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval kettésztát dagasztunk. Langyos helyen kelesztjük. Elkészítjük a tölteléket. A sonkát nagyon apró kockára vágju...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ibolya
Vizes zsemle
Vizes zsemle

A vízben kevés liszt +cukor+ élesztő= felfuttatni, a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrni, letakarva duplájára kel. Aztán átgyúrjuk, kis cipókat formázunk (kb 8 db) sütőpapír...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Receptek
nagyi lekváros buktája
nagyi lekváros buktája

Dagasztjuk, aztán kb. 1 órát kelesztjük. Átdagasztjuk, majd fél centisre kinyújtjuk, kockákat vágunk, bele a lekvár. Zsírozott tepsibe rakjuk, kelesztjük fél órát, majd előmelegí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Hagymás kosárka(A tészta nem jó!)
Hagymás kosárka(A tészta nem jó!)

A leveles tésztát vékonyra nyújtottam és 12 részre vágtam. Én nem szaggattam köröket, mert akkor hulladék keletkezik belőle, a kockára vágott tésztával is be lehet tölteni a muffin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk