Kenyér
40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 4 dl víz
60 dkg , 2 dkg élesztő , 6 kk só, 2 dl víz, 5 dkg vaj, késhegynyi aszkorbin sav
Kenyér
1. Kovász reggel elkészítve: 40 dkg BL55 liszt, 2 dkg élesztő, 4 dl víz
Délután a kovászhoz 60 dkg BL55 liszt, 2 dkg élesztő, 6 kk só, 2 dl víz, 5 dkg vaj, késhegynyi aszkorbinsav.
2. Kovász 3 óra alatt készült: 30 dkg liszt, 1,5 dkg élesztő, 2 dl víz
A kovászhoz 20 dkg rozsliszt, 25 dkg BL55 liszt, 3 tk só, 2 dl víz, fél csomag szárított élesztő (a friss elfogyott, abból kb. 1,5 dkg kellene), 5 dkg vaj.
A dagasztás után mindkettő kb. duplájára kelesztve, utána formázva, majd kb. még 15 percig pihentetve és kb. 1 óráig sütve.
A tejet és a tojást öntsük a kenyérformába. Szórjuk bele a lisztet, ügyelve arra, hogy teljesen befedje a folyadékot. A sót, a vajat és a cukrot külön-külön tegyük a forma sark...
Elkészítési idő: 35-40 perc Nehézség: KönnyűA tésztát összegyúrom, kelesztem, darabolom 8 részre. Téglalap alakúra nyújtom. A hosszabbik szélére egy csíkban teszek tölteléket, feltekerem és perecet formálok belőle. A 2 li...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1 dl cukros kézmeleg vízben elkeverjük az élesztőt, hozzáadunk 10 dkg lisztet (a 40 dkg-ból) és langyos helyen felfuttatjuk. Ezután a liszthez adjuk a többi hozzávalóval együ...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit jól kidolgozzuk,szokás szerint kel tésztát dagasztunk. Kétszeresére kelesztjük. A pudingport a cukrokkal,tejjel felfőzzük,langyosra kihűtjük. Ez egy nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű