Kenyér
40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 4 dl víz
60 dkg , 2 dkg élesztő , 6 kk só, 2 dl víz, 5 dkg vaj, késhegynyi aszkorbin sav
Kenyér
1. Kovász reggel elkészítve: 40 dkg BL55 liszt, 2 dkg élesztő, 4 dl víz
Délután a kovászhoz 60 dkg BL55 liszt, 2 dkg élesztő, 6 kk só, 2 dl víz, 5 dkg vaj, késhegynyi aszkorbinsav.
2. Kovász 3 óra alatt készült: 30 dkg liszt, 1,5 dkg élesztő, 2 dl víz
A kovászhoz 20 dkg rozsliszt, 25 dkg BL55 liszt, 3 tk só, 2 dl víz, fél csomag szárított élesztő (a friss elfogyott, abból kb. 1,5 dkg kellene), 5 dkg vaj.
A dagasztás után mindkettő kb. duplájára kelesztve, utána formázva, majd kb. még 15 percig pihentetve és kb. 1 óráig sütve.
A tésztája kissé ragad, de pont ettől lehet formázni belőle kukacot, ha több lisztet kap, akkor nem ragadnak össze a végek.A tejet langyosítjuk, hozzáadjuk a mézet, és elkeverjük.5...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-A hozzávalókat a kenyérsütőgépbe mérjük. Miután kidolgozta a tésztát a gép kikapcsoljuk, és 30 percig hagyjuk az üstbe kelni. -Enyhén lisztezett deszkára borítjuk. -9 felé mérjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat keverjük össze és öntsük rá az elvegyített folyékony anyagokat, majd gyúrjuk össze. 5 perc pihentetés után a tésztát osszuk 3 egyenlő részre, majd nedves kéz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt belemorzsoljuk a langyos cukros vízbe és felfuttatjuk. Amikor felfutott az élesztő akkor egy keverőtálba tesszük az összes hozzávalót és egy kanállal gyorsan összedolgo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű