Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Ropogós kifli


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 8 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók az öregtésztához:
- 3 dl langyos víz
- csipetnyi só
- 50 dkg liszt
- 1 dkg friss élesztő

Hozzávalók a kiflihez:
- 15 dkg öregtészta
- 40 dkg liszt
- 1,5 teáskanál só
- pici aszkorbinsav
- 1,5 dl tej
- 0,4 dl víz
- 1 teáskanál cukor
- 1,5 dkg élesztő
- 0,4 dl olaj

Elkészítés:


Öregtészta:
Minden hozzávalót a gépbe teszek és bedagasztom a tésztát vele. Lisztezett edénybe teszem és letakarom. Egész estére a konyhapulton hagyom, hogy jól megkelhessen és utána összeessen. Akkor jó ha ragacsos, lyukacsos és sör szagú :)
Kifli: Minden hozzávalót a gépbe teszek és bedagasztom. egy tálba teszem majd kb 1,5 óra alatt megkelesztem. Óvatosan kifordítom a tálból kör alakúra nyújtom és 8 felé vágom. Feltekerem és addig hagyom kelni míg a sütő felmelegszik. Izlés szerint magokkal is megszórhatjuk 200 fokon kb 25 percig sütöm.

Trükkök, tippek, praktikák:


a sütő aljéba fémedénybe vizet teszek hogy ropogós legyen a héja és tényleg az lesz

Ropogós kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Édes kiflik reggelire
Édes kiflik reggelire

Az élesztőt egy teáskanál cukorral elmorzsoljuk a langyos tejben, felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt jól kidagasztjuk. Duplájára kelesztjük (kb. 1 óra). A me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Pizza tészta
Pizza tészta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovász készítése rozskenyérhez
Kovász készítése rozskenyérhez

Elkészítési idő: 3 nap
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Krémsajttal töltött fokhagymás zsemle
Krémsajttal töltött fokhagymás zsemle

A zsemlét el lehet készíteni előző este, a többit pedig másnap reggel. Először a zsemléket készítjük el A lisztet összekeverjük a sóval és mélyedést készítünk a közepében. Ide...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk