Családireceptkönyv.hu

Sós, burgonyás kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



0,5 kg liszt
3 dkg élesztő
1 dl tej
pici cukor
fél evőkanál só
10 dkg zsír
1 közepes főtt, áttört burgonya
1 tojás, +1 a kenéshez

Elkészítés:


Az élesztőt langyos, cukrot tejben felfuttatjuk, majd jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval. 4 egyenlő részre osztjuk a tésztát és fél órát pihentetjük.

Pihentetés után kör alakúra nyújtjuk, és 4 egyenlő részre vágjuk a kört. A cikkeket vékonyan megkenjük olajjal, feltekerjük és kifli alakúra hajlítjuk.

A tetejét megkenjük tojással, tepsibe tesszük és még negyed órát pihentetjük. 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. A többi tésztával is ugyan így járunk el.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejes kifli
Tejes kifli

Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben, a sót összekeverem a liszttel és a margarinnal, majd hozzáadom az élesztőt és összegyúrom. kerekre kinyújtom, cikkekre vágom és kiflialakba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi kifli
Házi kifli

Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre da...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Lusta lángos
Lusta lángos

Az élesztőt a tejjel, cukorral felfuttatjuk. A lisztet és a sót összekeverem egy dagasztótálban. Hozzáadom a kefirt az olajat és a tejet, így 500 ml folyadékunk lesz....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk