Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

öregtészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 dl langyos víz
csipet só
50 dkg liszt
1 ek. olaj
1 tk. cukor
1 dkg friss élesztő

Elkészítés:


Gépben 20 percig dagasztatom, majd hagyom, hogy alaposan túlkeljen. Nyáron az üsttel együtt beteszem a hűtőbe 10-12 órára, ilyenkor hűvösebb időben maradhat a gépben egész éjszakára. Másnap bekapcsolom a gépet, de csak addig, míg gombóccá gyűri a tésztát. Tálba teszem, letakarva hűtőbe tárolom, akár 1 hétig, 10 napig is felhasználható.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Francia zsúrkenyér
Francia zsúrkenyér

Mindent összegyúrunk,a langyos vizet fokozatosan adjuk hozzá.Az olaj miatt lehet,kevesebb folyadék is elég. Egy rugalmas,szép fényes tésztát kell kapnunk A kenyér sütő gépbe tessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamburger zsemle
Hamburger zsemle

Az összetevőket gyúrjuk össze alaposan, majd 20-25 percig konyharuhával letakarva pihentessük. Ezután gyúrjuk át a tésztát és újabb 20-25 percig pihentessük. Osszuk 6 egyenlő részr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
298. Bagel
298. Bagel

Az élesztőt felfuttatjuk a vízzel és cukorral, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, míg szép, homogén tésztát kapunk. A dagasztás közben nekem még elég sok lisztet felvett. Kele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Sütőzacskóban sült burgonyás kenyér
Sütőzacskóban sült burgonyás kenyér

A burgonyát összetörjük, hozzáadjuk a liszteket, a langyos vizzel elkevert élesztőt , a sót, cukrot, olajat, és az egészet alaposan kidagasztjuk annyi vízzel, amennyit felvesz. M...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk