Családireceptkönyv.hu

Magvas zsomle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb fèl kg finomliszt (tetszés szerint keverhető: rozs, burgonya és fehérliszt)
200 ml víz
4 dkg vaj, 1 pohàr joghurt
24 g cukor
14 g só
1 tasak instant élesztő
5 dkg szezámmag (vagy ízlés szerint lenmag, napraforgómag)
1 tojàs (a kenéshez)
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)....................

Elkészítés:


Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet. A közepébe szórjuk az élesztőt, a tálban körbeszórjuk a többi hozzávalót, legvégül a vizet. ( nem biztos hogy kell mind bele,ezèrt csak lassan adagolva adjuk hozzà,èrezzuk mennyit vessz fel)
Egy kanállal jól összekeverjük, majd simára összegyúrjuk.
Ezt osztjuk el 10 egyenlő részre. Gombócokat formázunk, és vajazott gáztepsibe egyenlő távolságra rakjuk őket. Letakarjuk egy tiszta ruhával, és a sütőben 50 fokon duplájára kelesztjük.
Ha szépen megkelt, kivesszük, a sütőt 175 fokra előmelegítjük.
A zsemlék tetejére egy éles késsel keresztet vágunk, megkenjük a tojàssal ès megszorjuk a magvas keverèkkel, és kb. 20-25 percig sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyöngyi
Kornspitz
Kornspitz

Helyezze a sajtot a keverőedénybe és reszelje le 10 mp/sebesség 5 , majd tegye át. Helyezze a mogyoróhagymát a keverőedénybe, és aprítsa fel 5 mp/sebesség 6 . Adjunk hozzá olaja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Kosárkába kelt tészta
Kosárkába kelt tészta

A tészta hozzávalóit, a vaj kivételével, a kenyérsütőgép üstjébe mérjük és elindítjuk a dagasztó/kelesztő programot. Amikor már a tészta összeállt, több részletben hozzáadjuk az o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Falusi kenyér.
Falusi kenyér.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar szegedi cipó
szegedi cipó

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk