a tésztához:
35 dkg liszt
15 dkg cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 tojás
10 dkg vaj
2 dl tej
1 tasak sütőpor
a töltelékhez:
40 dkg tehéntúró
4 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
fél citrom reszelt héja
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
loading...
A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd összedolgozzuk a száraz alapanyagokkal. A tejet lassan öntjük hozzá, így egy krémes tésztát kapunk. A tészta felét kivajazott sütőformába tesszük. A töltelék alapanyagait egy tálba tesszük és mixerrel összedolgozzuk, elsimítjuk a sütőformában lévő tésztán. Erre kerül a megmaradt tészta, majd 180 fokon 35 percen át sütjük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a vajat, mikor a sütemény elkészült megkenjük vele a tetejét. Hagyjuk, hogy kihűljön majd szeletelhetjük is.
Töltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban . A kókusztejet felmelegítjük, összekeverjük a citromlével, kókuszzsírral majd hozzáadjuk a száraz keverékhez. Sütőpapírral kib...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűKrém 3 dl tejet a vajjal, sóval és a cukorral forráspontig melegítjük. A maradék 1 dl tejben simára keverjük a lisztet, majd hozzáadjuk a forró tejet, és állandó keverés mellett...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű