menu

Családireceptkönyv.hu

Zsiráf mintás piskótatekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta, amiből a minta készül:
- 1 tojásfehérje
- 20 g liszt
- 30 g cukor
- 30 g vaj

Piskóta hozzávalók:
- 5 db tojás
- 12 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaó
- ½ csomag sütőpor
Töltelék hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 25 dkg eper, vagy banán
- 250 ml habtejszín (hulala)
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg cukor
- 2 púpos evőkanál tejföl
- 1 csomag zselatin, ha nem elég sűrű a krém

Elkészítés:


Elkészítése:
Keverjük össze az olvasztott vajat a cukorral. A tojásfehérjét habosítsuk fel. A vajas keverékhez adjuk hozzá a tojásfehérjét és jól keverjük el. Adjuk hozzá a lisztet és keverjük homogén állagúra. A sütőpapírra elő lehet rajzolni bármilyen mintát. Ezután a minával lefelé tegyük a sütőpapírt a tepsibe. A keveréket tegyük habzsákba és a lehető legvékonyabb csövet tegyük a végére.Természetesen használhatunk nylon zacskót is, aminek a sarkára apró lyukat vágunk. Rajzoljuk körbe a mintákat és tegyük be a hűtőbe amíg a piskóta tésztáját is elkészítjük.
Elkészítés:
A tojássárgáját kikeverjük habosra a cukorral. A kikevert tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, és az átszitált sütőport. A fehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is lassan hozzá forgatjuk a tojássárgája, cukor, liszt masszához úgy, hogy nehogy összetörjük a habot. Elővesszük a hűtőből a tepsit a sütőpapírral, erre öntjük a piskótánkat, és 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Még melegen sütőpapírral együtt feltekerjük.
Elkészítés:
A túrót villával összetörjük, vagy összeturmixoljuk, ha krémesebben szeretjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a megmosott citrom reszelt héját. A tejszínből kemény habot verünk, és ezt is hozzákeverjük az előzőekhez.A gyümölcsöt előkészítjük, és összedaraboljuk. Ezt bele is keverhetjük a masszába, vagy csak rászórjuk a krém tetejére a tekercs töltésekor. A tejfölt egy picit megmelegítjük (nem forraljuk fel) és ebben elkeverjük a zselatint. Picit kevergessük addig, míg félig kihűl, majd tegyük a túrós masszához, és jól keverjük el. Hűtőben hűstsük a krémet kb fél órát, majd állítsuk össze a süteményt. Az elkészült süteményt tegyük a hűtőbe minimum egy órára, de ha lehet, akkor inkább 3-4 órára.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
INTELLIGENS KRÉMES
INTELLIGENS KRÉMES

Eloszor a tojasfeherjet kemeny habba verem Utana a kétféle cukrot a tojasok sargajaval elkeverem Hozzaadom a vajat, majd felvaltva hozzaadom a lisztet es a tejet, es simara kever...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nagy
Diós-mézes vaníliás krémmel
Diós-mézes vaníliás krémmel

A tésztához vízgőz felett a tojást, tejet, mézet, cukrot, margarint felfőzzük, és addig kevergetjük, míg egynemű állaga lesz. A darált diót a liszttel és a szódabikarbónával össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszkocka csoki krémmel töltve
Kókuszkocka csoki krémmel töltve

A 8 tojásból, a 8 kanál lisztből és a 8 kanál cukorból a sütőporral piskótát sütünk. A kihűlt piskótát lapjával kettévágjuk. A krémhez: A margarint a 15 dkg porcukorral kihabosítj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés kocka
Gesztenyés kocka

A tojások sárgáját és a cukrot gépi habverővel habosra keverjük. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk