a tésztához:
20 dkg finomliszt
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
A krémhez:
4 dl cukrozott sűrített tej
12 dkg vaj
3 evőkanál méz
A tetejére:
13 dkg étcsokoládé
4 dkg vaj
3 evőkanál tejszín
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 170 fokon 30 percen át sütjük. A krém hozzávalóit egy kis edénybe tesszük és jól összekeverjük, felforraljuk, ezt követően kis lángon addig főzzük amíg elkezd sűrűsödni. Amikor a krém elkészül, megkenjük vele a tésztát és hűtőbe tesszük, míg a karamell szilárddá válik. Közben a csokoládét megolvasszuk, hozzákeverjük a vajat és a tejszínt, majd bevonjuk vele és újra lehűtjük, ezután már szeletelhetjük.
A réteslisztet összekeverjük a sütőporral a kristálycukorral és elfelezzük Vastagon kivajazott lisztezett tepsiben szórjuk a lisztes keverék felét erre terítjük a fahéjas,mazsolás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÈn rizstejet használtam hozzá( miomatos) és mindent összekevertem robotgèpben
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a cukrot világosbarnára pirítjuk, felengedjük a feketekávéval. 2. Kihűtjük, majd összegyúrjuk a liszttel, a szalalkálival, a tojással és a zsírral. 3. Három...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1.A darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport, a baracklekvárt és a rumaromát egy tálba mérjük, majd jól összedolgozzuk. 2. A vajat a porcukorral habosra keverjük, végül beleszó...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz