6 galbenusuri
6linguri de zahar
340 ml lapte
2 linguri faina sau amidon (eu am pus amidon)
170 g unt nesarat
esenta de vanilie
Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon, zahar si laptele adaugat treptat. Punem craticioara pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa continutul ca si o budinca, apoi luam de pe foc crema si o lasam sa se raceasca. Untul il mixam intr-un castron doar cat sa se „dezmorteasca” si adaugam putin cate putin din compozitia racita. Picuram cativa stropi de esenta de vanilie
A hozzávalókat összekeverem, majd vizes kézzel gombócokat formázok, és meghempergetem a kókuszreszelékben.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtésztához A sütőporos lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a tejfölt. Egynemű tésztává gyúrjuk. 20 percet pihentetjük, majd kettévág...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat - az olajon kívül - egy nagyobb tálban összekeverjük, majd fél órát a hűtőben pihentetjük. A gofrisűtőt felmelegítjük, majd olajjal vékonyan kikenjük. Belekanalazun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összedolgozzuk. (Aki rum helyett rumaromát használ, a folyadék mennyiségét egészítse ki 3 dl-re, mert különben nem áll össze.) A tésztát kókuszreszeléken vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű