6 galbenusuri
6linguri de zahar
340 ml lapte
2 linguri faina sau amidon (eu am pus amidon)
170 g unt nesarat
esenta de vanilie
Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon, zahar si laptele adaugat treptat. Punem craticioara pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa continutul ca si o budinca, apoi luam de pe foc crema si o lasam sa se raceasca. Untul il mixam intr-un castron doar cat sa se „dezmorteasca” si adaugam putin cate putin din compozitia racita. Picuram cativa stropi de esenta de vanilie
A cukrot, tojást, mézet, vaníliás cukrot alaposan kikeverjük robotmixerrel, amíg a cukor el nem olvad benne. A lisztet átszitáljuk, a zabpehelyt, sütőport összekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA birsalmát egy konyhai törlőkendővel áttöröljük. Az almát megmossuk, négy részre vágjuk, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és ferdén felszeleteljük. Az almaszeleteket vízzel, c...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét 2 kanál cukorral kemény habbá verem, a sárgáját a többi cukorral és 1 kanál vízzel habosra kikeverem. Összekeverem a két masszát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes2 -3 kanál cukrot tegyünk egy edénybe és lassú tűzön kezdjük felolvasztani, amikor kissé barnává válik engedjük fel, hideg tejjel. Folyamatosan kavargassuk, amíg a cukor el nem olv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű