-25 dkg liszt
-7 dkg porcukor
- 14 dkg vaj
-1 tojás
- 1 kávés kanál szodabikárbóna
-2 evökanál tejföl
-baracklekvár
-töltelék
- 6 tojás
-25 dkg porcukor
-2 cs vanilia cukor
-25 dkg darált dió
Krém
-3 tojás ságája
- 1 dl erös presszó kávé
- 15 dkg porcukor
- 4 kávés kanál kakaó
- 4 evökanáál liszt
-25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
tetejére csokidara
A hozzávalokat a lekvár kivételével jól össze dolgozzuk,a tepsit ki béleljük sütöpapiral ésa tésztát ki nyujtjuk és beleteszük.a tepsibe
Lékvárral megkenjük A 6 tojás fehérjét kemény habbá verjük a porcukoral beleteszük a tojásságáját 2 vanilia cukrot és a 25 dkg darált diót,
felkenjük a tésztára és együt megsütjük 40 percig A tepsibe hadjuk kihülni tepsi mérete 39x 28 cm
A tetejére krémet fözünk 3 tojás sárgáját 15 dkg porcukoral 4 k k kakaóval 4 evökanál lisztel és a presszó kávéval göz föllöt sürü krémet fözzünk
Hadjuk ki hülni 25 dkg vajat és a 15 dkg porcukort habosra keverjük és a kihült krémhez adjuk beboritjuk vele a tésztát és csokidarát szorunk rá
Forro vizbe mártot késel szeleteljük
Tésztája: 6 tojás fehérjét 6 kanál langyos vízzel és 30 dkg kristály cukorral habosra verünk, majd beleadjuk a 6 tojás sárgáját egyenként, utána pedig 25 dkg réteslisztet fél cs....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. Majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval a tejjel óvatosan apránként lágyabbra gyúrjuk. 1/2 órát kelesztjük. Négyszögletesre nyújtjuk...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA vaníliafagyi nagyon egyszerű. Alap főzött fagyi, minden fagyik anyja, többféle fagylalt alapja. :)) Bár még nem indult be a "házi fagyigyáram" :)), ez az alap már kétszer készült...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLegelőször a meggybefőttet lecsepegtetjük. A tojások fehérjét 4 evőkanál vízzel és 12 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját 4 evőkanál vízzel és 16 dkg cukorral fehé...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes