-25 dkg liszt
-7 dkg porcukor
- 14 dkg vaj
-1 tojás
- 1 kávés kanál szodabikárbóna
-2 evökanál tejföl
-baracklekvár
-töltelék
- 6 tojás
-25 dkg porcukor
-2 cs vanilia cukor
-25 dkg darált dió
Krém
-3 tojás ságája
- 1 dl erös presszó kávé
- 15 dkg porcukor
- 4 kávés kanál kakaó
- 4 evökanáál liszt
-25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
tetejére csokidara
A hozzávalokat a lekvár kivételével jól össze dolgozzuk,a tepsit ki béleljük sütöpapiral ésa tésztát ki nyujtjuk és beleteszük.a tepsibe
Lékvárral megkenjük A 6 tojás fehérjét kemény habbá verjük a porcukoral beleteszük a tojásságáját 2 vanilia cukrot és a 25 dkg darált diót,
felkenjük a tésztára és együt megsütjük 40 percig A tepsibe hadjuk kihülni tepsi mérete 39x 28 cm
A tetejére krémet fözünk 3 tojás sárgáját 15 dkg porcukoral 4 k k kakaóval 4 evökanál lisztel és a presszó kávéval göz föllöt sürü krémet fözzünk
Hadjuk ki hülni 25 dkg vajat és a 15 dkg porcukort habosra keverjük és a kihült krémhez adjuk beboritjuk vele a tésztát és csokidarát szorunk rá
Forro vizbe mártot késel szeleteljük
A darált kekszet, diót és a lekvárt dolgozzuk össze, majd formázzunk belőle golyókat, és tegyük őket tálcára. Az összekészített golyókat tegyük hűtőbe 1 órára, csak utána vonjuk be...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. A kávét lefőzzük, hűlni hagyjuk. 2. A tejszínt felverjük a porcukorral és a habfixálóval, majd hozzákeverjük a mascarpone-t is. 3. A kávét a rummal, tejjel és a vaníliás cukor...
Elkészítési idő: 20-25 perc Nehézség: KönnyűSzétválasztjuk a tojásokat. A sárgákat jól kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sütőport. A tojásos masszába belekeverjük a zsemlemorzsát, a végén beleforgatju...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesFőzzük meg külön-külön a pudingokat (1 pudinghoz 4 dl tej és 40 g cukor). A tepsi aljára teszünk 1 sor kekszet. Ráöntjük a banán pudingot. A tetejére teszünk egy újabb sor kekszet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű