Tészta
60 dkg liszt,
5 dkg élesztő,
3 tojássárgája,
3 – 4 dl tej,
2 evőkanál étolaj,
3 kanál kristálycukor,
csipet só
A krém
25 dkg margarin,
20 dkg porcukor
2-3 evőkanál kakaóport,
3 tojásfehérje felvert habját is.
A tésztához az élesztőt kevés langyos tejjel futtassuk fel, és a hozzávalókból dagasszunk egy lágy tésztát. Kb. fél órát kelesszük.
Ha a tésztánk megkelt osszuk el 6 felé, egyesével nyújtsuk ki őket vékonyra, téglalap alakúra, kenjük meg őket a kakaós krémmel, tekerjük fel, és 3 – 3 –at fonjuk össze.
Helyezzük a kalácsokat zsírozott, lisztezett tepsibe. ( kb. 37 * 25 cm ) Pár percet még a tepsiben is keleszthetjük.
Sütés előtt kenjük le tojással, majd sütés közben még egyszer átkenhetjük.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük kb. 10 percig, majd takarékon további kb. 25 percig.
Fahéjjal is elkészíthető.
Külön kikeverjük a száraz és nedves hozzávalokat, majd összekeverjük fél centi vastagra nyújtjuk, 180 fokon kb. 20 percig sütjük!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Áztassuk be a zabpelyhet annyi vízben, hogy pont ellepje. (Érdemes a folyadékban egy kicsit meg is főzni, akkor valamivel puhább lesz...) 2. Ha megpuhult és megszedte magát fol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: a száraz anyagokat – liszt, porcukor, sütőpor, van. cukor – alaposan összekeverjük egy tálban. Vastagon kivajazott tepsibe szórjuk a felét, majd rámorzsoljuk a túró fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 30 dkg cukrot, 25 dkg margarint, 5 tojássárgáját kikeverünk 1,5 dl tejjel, pici sütőporral, 1 csomag vaníliás cukorral, 40 dkg liszttel és az 5 tojás felvert habjával. 2. Ké...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz