Tészta
60 dkg liszt,
5 dkg élesztő,
3 tojássárgája,
3 – 4 dl tej,
2 evőkanál étolaj,
3 kanál kristálycukor,
csipet só
A krém
25 dkg margarin,
20 dkg porcukor
2-3 evőkanál kakaóport,
3 tojásfehérje felvert habját is.
A tésztához az élesztőt kevés langyos tejjel futtassuk fel, és a hozzávalókból dagasszunk egy lágy tésztát. Kb. fél órát kelesszük.
Ha a tésztánk megkelt osszuk el 6 felé, egyesével nyújtsuk ki őket vékonyra, téglalap alakúra, kenjük meg őket a kakaós krémmel, tekerjük fel, és 3 – 3 –at fonjuk össze.
Helyezzük a kalácsokat zsírozott, lisztezett tepsibe. ( kb. 37 * 25 cm ) Pár percet még a tepsiben is keleszthetjük.
Sütés előtt kenjük le tojással, majd sütés közben még egyszer átkenhetjük.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük kb. 10 percig, majd takarékon további kb. 25 percig.
Fahéjjal is elkészíthető.
Keverjük el habosra a tojássárgáját a vízzel és a cukorral. Keverjük hozzá a lisztet, a sütőport és a kakaót. Verjük habbá a tojásfehérjét és adjuk hozzá a masszához. Öntsük bele a...
Elkészítési idő:A leveles tésztát ketté vágjuk. Enyhén lisztezett felületen mindkét tésztalapot akkorára nyújtjuk, amekkora az a tepsi amiben a süteményt össze fogjuk állítani. Célszerű kapcsos fo...
Elkészítési idő: 270 perc