Tészta
60 dkg liszt,
5 dkg élesztő,
3 tojássárgája,
3 – 4 dl tej,
2 evőkanál étolaj,
3 kanál kristálycukor,
csipet só
A krém
25 dkg margarin,
20 dkg porcukor
2-3 evőkanál kakaóport,
3 tojásfehérje felvert habját is.
A tésztához az élesztőt kevés langyos tejjel futtassuk fel, és a hozzávalókból dagasszunk egy lágy tésztát. Kb. fél órát kelesszük.
Ha a tésztánk megkelt osszuk el 6 felé, egyesével nyújtsuk ki őket vékonyra, téglalap alakúra, kenjük meg őket a kakaós krémmel, tekerjük fel, és 3 – 3 –at fonjuk össze.
Helyezzük a kalácsokat zsírozott, lisztezett tepsibe. ( kb. 37 * 25 cm ) Pár percet még a tepsiben is keleszthetjük.
Sütés előtt kenjük le tojással, majd sütés közben még egyszer átkenhetjük.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük kb. 10 percig, majd takarékon további kb. 25 percig.
Fahéjjal is elkészíthető.
A hozzávalókat összeelegyítjük és felfőzzük, utána még melegen 20 dkg margarint hozzákeverünk. Albert kekszet megtöltünk a töltelékkel és hűtőbe helyezzük. Ha kifagyott ferdén sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket habnak felverjük, hozzáadjuk a cukrot, amivel fényesre verjük. Beleszitáljuk a a lisztet, és végül a langyosra olvasztott vajjal elkeverjük. Ízesíthetjük most v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz és a folyékony anyagokat külön edényben elkeverjük, majd összekeverjük őket és beleforgatjuk az aszalt darabolt gyümölcsöket is. Ezután 12 cm magas és 10 cm széles sütőpa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 175 fokra. Egy nagy tálban keverd kézi vagy gépi habverővel krémesre a vajat. Dolgozd össze a porcukorral, majd ha összeállt, keverd bele a kukoricakeményít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű