50 dkg finomliszt
25 dkg cukor
20 dkg disznózsír
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
0.5 dl tej (kevés, csak annyi, amennyivel rugalmas tésztát gyúrunk)
10 dkg sárgabaracklekvár
A hozzávalókból kevés tejjel rugalmas tésztát gyúrunk.
Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és korongokra szaggatjuk.
Zsírozott tepsibe rakjuk, és világosra sütjük.
Kettesével baracklekvárral összeragasztjuk.
Porcukorral meghintjük.
Baracklekvár híján bármilyen lekvárral, dzsemmel összeragasztható.
A tojásfehérjéket csipet sóval felvertem, majd a cukorral és vaníliás cukorral tovább vertem, míg kemény lett. Hozzákevertem a diót, kanalanként a lisztet a sütőporral együtt. Süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral, csipet sóval és a kakaóporral, majd félretesszük. A 100 gramm étcsokoládét vízgőz felett félig(!) megolvasztjuk, majd a gőzről levé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a mézzel és kevés tejjel felfuttatjuk. Az összes hozzávalót egy tálba rakjuk és addig dagasztjuk, míg össze nem áll. Fél órán át kelesztjük, majd nyújtjuk és töltjük....
Elkészítési idő: 3/4 óra+ 20 per Nehézség: KönnyűZuerst für den Mürbteig das Mehl, den Zucker, die Eier und die zimmerwarme Butter in einer Schüssel miteinander vermengen. Es sollte ein fester, gleichmäßiger und nur noch wenig kl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű