17 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
25 dkg liszt
só
1 mk sütőpor
2 dl szilvalekvár
A vajat morzsoljuk el a szitált liszttel, sóval, cukorral, sütőrporral, majd gyúrjuk össze a tojással. Fél óra pihentetés után tegyük a tésztát liszttel meghintett deszkára, és nyújtsuk ki 3 mm vastagságúra.
Szúrjunk ki belőle 5 cm-es karikákat, és a karikák felének a közepét még egy gyűszűvel is lyukasszuk ki.
Tegyük sütőpapírral borított sütőlemezre, majd előmelegített sütőben 170 fokon 6-8 percig süssük.
Ha elkészült, hagyjuk kihűlni. Tegyünk egy-egy teáskanálnyi szilvalekvárt a megsütött karika közepére, majd óvatosan nyomjuk rá a kiszúrt és megsütött linzerkarikát. Szórjuk meg bőven porcukorral.
A tésztához valókat kikeverjük, és kikent, kilisztezett tortaformába terítjük, majd a keksz-morzsával beszórjuk. Az almákat meghámozzuk, szeletekre vágjuk és egyenletesen elosztva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesMargarine oder Butter mit dem Handrührgerät geschmeidig rühren. Nach und nach Zucker, Vanillinzucker und Aroma unter Rühren hinzufügen, bis eine gebundene Masse entsteht. Ei etwa 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát apróra vágtam, megfőztem, majd még melegen pürésítettem, botmixerrel a legegyszerűbb. A tojássárgákat habosra kevertem az édesítővel 3-4 percig, közben a csokit a kó...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz alap hozzávalóit összekeverjük, majd süssük kb 180 fokon kb 60 percet! Sülés után a lapokat félbe vágjuk, megkenjük DW csoki, karamell, sárgabarack öntettel, majd rákenjük a va...
Elkészítési idő: kb 60 perc Nehézség: Könnyű