-40dkg liszt
-20dkg zsír
-3dkg élesztő
-1csipet só/ azaz 1 lapos mokkáskanál
-1 kispoharas tejföl
A lisztben jól elkell dolgozni a felfuttatott élesztőt, zsírt és tejfölt.
Kinyúlt, szaggat, megtölt bármilyen lekvárral.
~180°C-on sül 15 percet ( de úgyis látszik ha szépen aranylani kezd)
Még jó melegen porcukrot neki amennyi elbír.
Tepsi mérete 40x50 cm Tészta készítése A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és pici sóval. Keverjük össze a diót a liszttel, majd hozzáadjuk a felvert habhoz. Sütőpap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összevágott hozzávalókat liszttel és porcukorral összekeverjük, a habhoz adjuk. Legvégén az olvasztott vajat. Kivajazott, lisztezett püspökkenyér formába öntjük. 20-25 percig...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA vajat, porcukrot, mézet kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, és azzal is habosra keverjük. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával és a fahéjjal, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: Az almát meghámozzuk, 2 dl vízzel megpároljuk, majd 2 dl vízzel összekevert pudingporral sűrűre főzzük. Kapcsos tortaformát kirakunk felezett babapiskótával, rát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű