6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi sütőpor
A belocsoláshoz:
0,5 dl főtt fekete kávé
A krémhez:
1 csomag csokoládés pudingpor
4 evőkanál cukor
5 dl tej
5 dkg jó minőségű csokoládé
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgáját kikavarjuk a cukorral. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és kihűtjük, majd a tojássárgájához keverjük és hozzáadjuk a lisztet, sütőport is. Beledolgozzuk a tojáshabot és sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk. 180 fokon sütjük 40 percen át. Mikor elkészült meglocsoljuk a kávéval. A pudingot a cukorral és a tejjel összekeverjük, majd főzni kezdjük. Mielőtt levennénk a tűzhelyről hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét is. Picit hagyjuk hűlni, majd a piskóta tetejére kenjük. Lehűtjük és szeletelhetjük.
Kimérünk 5dkg lisztet, 20dkg vajat, és a gyúródeszkára tesszük. Egy késsel elkezdjük aprítani a vajat, minél apróbb darabokra, és próbáljuk összevegyíteni a vajjal. Ha már késsel n...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Közepes1. Az 5 tojásból piskótát sütünk. Ha kihűlt, baracklekvárral vékonyan megkenjük. 2. Erre fektetjük a feketekávéba mártott babapiskótát, a tepsi hosszanti oldalával párhuzamosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTejet a margarinnal felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a grízt, végül a kókuszt. Jól elkeverjük, langyosra hűtjük. Egy darab zsírpapírra négyszögletes formát készítünk kb. 1-2 cm...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA darál kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a kak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű