A tölcsérhez:
20 dkg liszt
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
8 tojásfehérje
1 tk. vanília aroma
A krémhez:
5 dl tejszín
25 dkg étcsokoládé
A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojás fehérjét, (nem kell felverni), és az aromát. Krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük.
Az ostyasütőben 1-1 tk. masszát kisütünk, és a lapokat forrón tölcsér alakúra feltekerjük. Akinek nincs ostya sütője az gofri sütőben is elkészítheti.
Ha az sincs, akkor palacsinta sütő közepébe 1-1 vékony kör alakúra formált, lapot lassú tűznél megsütünk, és feltekerjük. Úgy is tökéletes, csak akkor nem lesz rácsos.
A krémhez a csokit vízgőz felett megolvasztjuk, és langyosra hűtjük. A félig felvert tejszínbe beleöntjük a csokit, és kemény habbá felverjük. (hulala tejszínnel elég keményre fel tudjuk verni) A krémet habzsákba töltjük, majd a kihűlt tölcsérekbe beletöltjük.
Hűtőbe tesszük fogyasztásig.
Tipp / megjegyzés:
Használhatunk fehér csokit is, így a fele, barna, fele fehér krémes lesz.
A tésztát öt részre osztom és pihentetem, amíg a töltelékek elkészülnek. Tepsit zsírorom, lisztezem. A tésztát tepsi méretre nyújtom. Az első réteg tésztára kerül a máktöltelé...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: Közepes1. Az élesztőt összekeverjük a porcukorral, a langyos tejjel és felfuttatjuk. 2. A lisztet mély tálba öntjük, hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját, a sót, a rumot, a tejes élesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű.A bekevert masszát érdemes pihentetni 5- 10 percet a kisütés előtt Kisütése bő olajban történt 160-170 C fokos tartományban ezt nagyon fontos betartani ! Egy ilyen arányú bekevert...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűKeverd össze a tojássárgáját 2 evőkanál édesítő porral. Forralj tejet egy lábasban a fahéj/vaníliarúddal együtt. Forrázd le 15 percig, majd újra kezdd el forralni. Öntsd a for...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű